USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В одній зі шкіл Ковеля з нуля будують укриття

9 Грудня 2022 13:39
На території школи №8 Ковеля практично з нуля будують безпечне стаціонарне укриття. Ним також зможуть користуватися учні та вчителі сусідньої школи №5.

Приміщення розраховане майже на 400 місць. Про це повідомив міський голова Ігор Чайка.

Роботи тривають третій тиждень. За цей час підрядник ТзОВ «Ідея» розкопав приміщення колишнього тиру, провів планування, встановив нульову розмітку, розпочав заливання стін для добудови частини приміщення, проводить їх армування і готується робити перекриття. І зовнішні стіни, і перекриття будуть монолітні.

Ще в перші місяці війни колектив школи власними силами розчистив приміщення колишнього тиру на території навчального закладу, щоб згодом облаштувати там найпростіше укриття. Але на поверхню вийшло багато супутніх проблем: часті підтоплення ґрунтовими водами, відсутність аварійного виходу, сирість тощо.
Читати ще: У ковельських навчальних закладах відремонтували три укриття: дві тисячі учнів навчатимуться офлайн

Натомість в проєкті нового повноцінного укриття за нормами будівництва передбачено каналізацію, санвузли, дренажна система, водопостачання і навіть рекуператори, які допоможуть з циркуляцією повітря в приміщенні.
«Це наш перший досвід такого будівництва в місті, але в результаті матимемо повноцінне безпечне укриття, яке зможуть використовувати понад 800 учнів з двох шкіл, що в центральній частині міста. А якщо дозволятиме місткість, перечекати тривогу там зможуть і жителі сусідніх будинків. Нагадаю, що загалом у місті ми запланували два капітальні будівництва укриттів для навчальних закладів Ковеля», – зазначив мер Ковеля.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Манергейм Показати IP 10 Грудня 2022 08:54
Пан Ігор будуйте укриття так як ми будували мою лінію. В нас в Суомі не було жодного міліонера(олігарха) зато були доти-міліоніки і снайперські гвинтівки з оптикою К. Цейсе

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus