USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В одному з виборчих округів на Волині можливі провокації

29 Березня 2019 12:24
Окружна виборча комісія в окрузі №20 видала штамп «вибув» представникам низки ДВК, хоча постанови ЦВК про використання цього штампу немає. Отже, під час виборів можливі провокації та зрив виборчого процесу.

Про це стало відомо під час прес-конференції «Підсумки довготермінового спостереження ОПОРИ на Волині: основні тенденції виборчої кампанії» 29 березня у Луцьку.

Як повідомила регіональний координатор мережі ОПОРА Катерина Шарпата, за станом на ранок 29 березня стало відомо, що ОВК в окрузі №20 видала частині ДВК штамп «вибув». При цьому відповідної постанови ЦВК не було, отже, використання штампу є незаконним.

Увагу членів комісій представники ОПОРи звертають на те, що вони не повинні реагувати на будь-які повідомлення про проставляння в бюлетені цього штампу. Так, будь-хто може зателефонувати, представившись представником ЦВК і просити проставити цей штамп, таким чином можуть виникнути провокації та зрив виборів. За незаконне використання штампу відповідатимуть члени ДВК.

Наразі з’ясовують, у яких саме районах області частина ДВК отримала такі штампи, після дзвінка представників ОПОРи в ОВК видавати штамп припинили.

Як повідомили у прес-службі ГУ НП у Волинській області, за даним фактом було звернення до поліції, правопорушення зареєстрували в журналі Єдиного обліку заяв повідомлень. На даний час у зазначеному окрузі здійснюється перевірка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus