USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В РНБО пояснили, чи варто українцям очікувати зростання цін на опалення та газ

29 Травня 2022 06:00
Центр протидії дезінформації при РНБО спростовує фейки російських пропагандистів про те, що начебто в Україні зростуть ціни на опалення та газ.

В РНБО наголосили, що це маніпуляції російської пропаганди, та закликали українців не вірити у фейки кремлівської «машини», повідомляє пресслужба ЦПД РНБО.

«10 травня 2022 року Кабінет Міністрів України схвалив проєкт закону України «Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання протягом дії воєнного стану та подальшого відновлення». Він передбачає запровадження мораторію на підвищення цін на природний газ і тарифів на теплову енергію та супутні послуги», – пояснили українцям.

Щодо цін на газопостачання, як зазначили в РНБО, «Нафтогаз України» утримує ціну на газ у межах річного тарифного плану «Фіксований». Таке рішення було ухвалене через воєнний стан.

«Ціна на газ становить 7,96 грн/куб. м з ПДВ, без вартості розподілу (постачання). Договори між 2,2 млн українських домогосподарств і компанією будуть автоматично продовжені», – запевнили українських споживачів.

Нагадаємо, днями у низці пабліках з’явилася інформація, що в Україні ціна на опалення у новому опалювальному сезоні буде підвищена втричі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus