USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

У Росії – масштабні лісові пожежі: вогонь охопив десятки тисяч гектарів

14 Травня 2021 19:11
В Росії по всій країні спалахнули лісові пожежі. Майже 90% всього вогню охопило Тюменську область.

Про це повідомляє 24 канал.

У лісах регіону ввели режим надзвичайного стану. Місто охопило декілька шарів смогу, а в повітрі відчувається запах диму.

Надзвичайну ситуацію запровадили через сильні лісові пожежі на всій території Тюменської області і в регіонах Омської області. Загасити вогонь активно намагаються Міністерство надзвичайних ситуацій та Міноборони, але наразі виправити ситуацію поки не вдається.

До слова, у регіоні – спекотна погода. Температура вдень підіймається до 25 градусів тепла. У місцевості давно не було дощів. Також поширенню вогню сприяє сильний вітер.

Напередодні в Тюмень прибули одразу 2 групи, щоб допомогти пожежникам. Наразі до гасіння залучили приблизно 200 парашутистів-десантників, 559 одиниць техніки і 3 повітряні судна. Також 36 одиниць авіаційної техніки контролюють ситуацію.

За словами місцевих жителів, горить сухий очерет вздовж місцевих водойм. Швидше за все, загоряння сталося через діяння рибалок. Осередки вогню розташовані насамперед уздовж річок чи доріг.

Кількість лісових пожеж в Тюменській області зросла за добу. Попри 35 пожеж, які загасили, загальна кількість збільшилася на 16. Площа, яку охопив вогонь – 2 тисячі гектарів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
? Показати IP 15 Травня 2021 17:14
Землі для китайців звільняються... природнім шляхом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus