USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

В Росії засекретили списки військових, які загинули в Макіївці: заговорили про «іноагентів»

10 Січня 2023 13:48
В Росії вирішили приховати імена загиблих військовослужбовців у Макіївці. Мовляв, цими даними можуть скористатись «іноагенти».

Російські опозиційні ЗМІ цитують військового комісара Ростовської області Олексія Вдовіна, який про це заявив, передає 24 канал.

Однак, схоже, зо самі росіяни від цієї ідеї не в захваті. Невже починають підозрювати, що їх обманюють про кількість втрат серед їх окупаційного війська.

Вдовін зазначив, що інформація про загибель військовослужбовців повідомляють персонально членам сімей, або під час відповідних звернень.

«Списки ніякі публікуватись не будуть. Вся інформація у військових комісаріатах доводиться персонально членам сімей військовослужбовців – або під час звернення, або щодо ряду військовослужбовців здійснюється оповіщення персонально співробітниками військових комісаріатів», – зазначив він.

Як пояснили рішення

Далі окупаційний комісар додав, що списки узагалі то й не можна публікувати. І пояснив це не дуже логічними та переконливими аргументами, на кшталт «заборонено», «іноагенти».

«По-перше, це персональні дані, по-друге, це, звичайно, робота для іноземних розвідок, виявлення та проведення провокаційних заходів проти родичів військовослужбовців. Категорично заборонено», – додав Вдовін.

Як ми писали, Сили оборони завдали удару з Himars у новорічну ніч по училищу в Макіївці, яке окупанти перетворили на свою базу. Від будівлі не залишилось нічого, як і від сотень окупантів, що перебували там у момент удару. Переважно це були мобілізовані росіяни, яких туди нещодавно завезли.

Читати ще: Розвідка Британії: Знищення окупантів у Макіївці підкреслює непрофесійність росіян

Офіційно Росія заявила про 89 загиблих і теж визнала, що більшість з них – це мобілізовані з Самарівської області. Росіяни підписали петицію з вимогою опублікувати поіменний список тих, хто загинув в училищі, бо підозрюють, що їм не кажуть усієї правди.

Адже внаслідок удару насправді загинуло близько 400 окупантів загинули, ще 300 отримали поранення. А за деякими даними, кількість загиблих може сягати 600 вояк.

Тож, очевидно, що Росія буде намагатись приховати реальну кількість загиблих в Макіївці, адже на носі у них нова хвиля мобілізації. Не на часі це. Вимушені придумувати не лише пояснення, а й байки, аби хоч якось зменшити паніку росіян. Нічого кращого, ніж запустити фейк про відплату, вони не придумали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Патрiот Показати IP 10 Січня 2023 18:06
Козли росiяни : це не те що нашi - все вiдкрито у вiльному доступi.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus