USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

В ухилянта, який купив підроблений військовий квиток за $2 тис., не вийшло втекти з України через «Ягодин»

9 Червня 2023 23:24
Ухилянт, який за дві тисячі доларів придбав підроблені документи, щоб втекти з України, заплатить 68 тисяч гривень штрафу.

Вирок ухвалив Любомльський районний суд.

Торік у червні уродженець Чернігівщини Олег Т. за місцем свого проживання у Києві через Telegram домовився із невстановленими особами про виготовлення на своє ім'я документів, які надають право безперешкодного виїзду за межі України.

Зокрема, ухилянт замовив військовий квиток, довідку військово-лікарської комісії та довідку про виключення з військового обліку. За підробки він заплатив дві тисячі доларів.

Читати ще: За $2,5 тис. придбав довідку ВЛК: програміст, який намагався виїхати через Ягодин, заплатить 93,5 тис. грн штрафу

На початку листопада обвинувачений отримав документи посилкою через «Нову пошту». А вже у березні він використав підробки, перебуваючи в пункті пропуску для міжнародного залізничного сполучення «Ягодин». Працівники ДПС на липові документи не купилися.

Дії ухилянта кваліфікували за ч.5 ст.27, ч.3 ст.358, ч.4 ст.358 КК України. У суд обвинувальний акт надійшов з угодою про визнання винуватості між обвинуваченим та прокурором.

В підсумку суд оштрафував Олега Т. на 68 тисяч гривень.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus