USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В Україні 30% іграшок небезпечні для здоров'я дітей, – експерт

26 Листопада 2020 07:40
На українському ринку дитячих іграшок понад 50% товарів має сумнівне походження, а 30% є небезпечними для здоров'я дітей.

Про це під час пресконференції «Якісні та безпечні іграшки – запорука здорового дитинства!» розповіла виконавчий директор ГС «Українська Асоціація індустрії іграшок» Наталія Іваненко, передає Укрінформ.

«На ринку іграшок України близько половини товару має сумнівне походження і реалізується з порушенням норм технічного регламенту безпечності іграшок. А третина іграшок - це той товар, який може так чи інакше шкодити здоров'ю дітей», - сказала Іваненко.

Вона додала, що в регіонах є магазини, де оригінальна якісна продукція становить лише 20%, а 80% припадає на товари сумнівної якості та походження. Такі небезпечні іграшки, за її словами, можна придбати в багатьох магазинах, починаючи від торгівельних центрів, закінчуючи переходами та кіосками; інколи сумнівний товар зустрічається навіть у профільних магазинах.

«Чому люди в принципі купують сумнівний товар? Люди говорять, що дитина пограє п'ять хвилин іграшкою і втратить інтерес. Але насправді це призводить до того що з усього загалу іграшок у дитини може бути лише 20% якісних, і дитина буде багато часу контактувати з предметами сумнівної якості», - підкреслила керівник асоціації.

Вона наголосила, що часто продавці іграшок і власники магазинів не розуміють, що таке технічний регламент, не знають, які документи мали б підтвердити якість іграшки. Тож, вся відповідальність за якість іграшок, з якими граються діти, на думку Іваненко, лягає на плечі батьків, які купують продукт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus