USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

В Україні COVID-сертифікат про вакцинацію буде добровільним, – МОЗ

12 Травня 2021 17:40
Українців не зобов’язуватимуть оформлювати сертифікат про вакцинацію від коронавірусу, але з ним зручніше подорожувати.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу заявив заступник міністра охорони здоров’я Ярослав Кучер.

«Нікого зобов’язувати робити ці сертифікати не будуть. Але точно з сертифікатом буде зручніше перетинати кордон, і ми відчуваємо, що така тенденція є. Сертифікат попередньо буде видаватися через додаток «Дія», попередньо ми плануємо, що його можна буде роздрукувати після проведення щеплення. І опрацьовується варіант видачі, якщо потрібно, в паперовому вигляді, наприклад через ЦНАП. Але фінальне рішення буде прийнято згодом», – сказав Кучер.

Він наголосив, що запровадження сертифікатів про вакцинацію не означає автоматичного відкриття країн ЄС для подорожей, оскільки «це має бути рішення саме ЄС». Втім, за словами заступника міністра, сертифікати про вакцинацію мають запрацювати вже влітку.

Наразі, як наголосив Кучер, МОЗ продовжує розробку нормативної бази, необхідної для запуску сертифікатів про проведення щеплення від COVID-19.

Нагадаємо, 6 травня міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявляв, що в Україні до 1 липня планують запустити «ковідні сертифікати» – документ, який міститиме дані про вакцинацію, про зроблені негативні ПЛР-тести або одужання від COVID-19. Також він запевнив, що підробити сертифікати буде неможливо.

Раніше глави міністерств туризму країн Великої двадцятки підтримали введення COVID-паспортів з другої половини червня 2021 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus