USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Є орфографічні та пунктуаційні помилки. Як на Волині виявляють підроблені ковід-сертифікати

29 Жовтня 2021 08:00
Волинські прикордонники розповіли як перевіряють, чи дійсні сертифікати про вакцинацію у громадян України, які виїжджають за кордон.

Як ідеться у відео журналіста Андрія Гнатюка, яке він опублікував на своєму youtube-каналі, прикордонники постійно перевіряють, чи дійсні сертифікати про вакцинацію.

«Підробку виявляємо за допомогою програмного забезпечення, яким зчитуємо QR-коди, також за допомогою візуального огляду: який вказаний заклад, лікар, назва вакцини. Якщо виникають сумніви щодо дійсності сертифікату, ми зв’язуємось з медичною установою, щоб нам надали дані, чи там робиться вакцинація. Також в багатьох підробках є орфографічні й пунктуаційні помилки, завдяки яким можемо встановити, що бланк не є встановленого зразка. Також є сертифікати в додатку «Дія», повідомила начальниця І групи інспекторів прикордонного контролю в пункті пропуску «Ягодин» Карина Корнєєва.
Читати ще: Як згенерувати COVID-сертифікат в «Дії»: докладна інструкція

Прикордонниця також закликала волинян не купувати підроблені COVID-сертифікати, а вакцинуватися.

Нагадаємо, правоохоронці лише за один тиждень виявили близько 200 підроблених сертифікатів вакцинації та тестів на COVID-19. Загалом поліцейські провели 35 обшуків. Найбільше кримінальних проваджень за фактами підробки тестів та сертифікатів (207) відкрили на Волині.

Читати ще: «За підробку сертифікатів вакцинації відповідають і замовники, і виконавці», – луцький юрист
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus