USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.04

В Україні напрацювали законопроєкт про декриміналізацію порно

15 Серпня 2023 20:10
У системі електронного документообігу зʼявився законопроєкт (номер картки 1287728) про декриміналізацію порно в Україні.

Про це повідомив нардеп від партії «Голос» Ярослав Железняк.

Проєкт закону пропонує скасувати кримінальну відповідальність за все, що прописано у статтях 301 та 302 Кримінального кодексу, окрім:

- порно без згоди (порнопомста, deep fake),

- екстремального порно (насильництво, зоо-, некрофілія),

- порно з дітьми та для дітей.

Водночас покарання за порно з неповнолітніми та розповсюдження порнографії серед дітей, як ідеться в законопроєкті, має посилитися.

Законопроєкт не стосується сутенерства, втягнення в проституцію та торгівлі людьми, тому що це інші статті.

Читати ще: Отримав $3 тисячі? У Луцьку судять поліцейського, який шантажував вебкам-моделей та вимагав у них гроші

Над текстом документу робоча група працювала разом із правоохоронним комітетом, BRDO (Офіс ефективного регулювання), громадськими організаціями й держорганами.

У пояснювальний записці наводиться приклад, як Новосанжарський районний суд Полтавської області виніс вирок жінці, яка надіслала чоловіку через Telegram свої інтимні відео. Судово-мистецтвознавча експертиза вирішила, що відео належать до продукції порнографічного характеру. Жінку визнали винною у кримінальному правопорушенні, їй виписали штраф (вона пішла на угоду).

У записці пишуть, що під обвинувачення можуть потрапляти будь-які приватні інтимні фотографії чи домашні відео подружніх пар, якими вони хочуть поділитися на спеціальних сайтах. Автори законопроєкту вважають, що чинна редакція ККУ криміналізує те, що не загрожує суспільній небезпеці.

Також автори зазначають, що повна криміналізації порно призводить до юридичних колізій, зловживань правоохоронців і не відповідає суспільним настроям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Тур Показати IP 15 Серпня 2023 20:46
ото справжнє діло для слуг народу
Легалпорно Показати IP 15 Серпня 2023 22:28
Порно в кожну хату, для мами й для тата, студентам, бабусям і їхнім дідусям, а також не їхнім і ще комусь теж
dmd до Легалпорно Показати IP 16 Серпня 2023 00:29
Це нікому не заважає крім навіжених вірунів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus