USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

В Україні оновився вік хворих на COVID-19, є затримки оприлюднення смертей, – вчені

28 Січня 2021 07:40
Українські вчені оцінили ситуацію з коронавірусом в Україні. Середній вік нових хворих COVID-19 оновив максимум за весь час, що може вказувати на зниження охоплення тестуванням.

Про це йдеться в опублікованому прогнозі НАН, передає РБК-Україна.

Згідно з данними, середній вік госпіталізованих хворих, а також середній вік смерті лишаються поблизу максимумів.

Середній вік госпіталізованих становить більше 60 років, нових хворих – до 50 років. Помирають найчастіше люди, яким більше 70 років.
Затримка оприлюднення нових виявлень стабілізувалася і складає близько 4-5 днів, повідомляють вчені.

«Середні затримки оприлюднення смертельних випадків сягнули 10-15 днів. Саме з цим пов’язано зростання кількості нових смертей останнім часом в офіційній статистиці», – пояснили вчені.

Вчені зазначають, що значна кількість смертельних випадків, про які стало відомо протягом останніх двох тижнів, сталася у грудні та, навіть, у листопаді. Дані про одужання можуть змінюватися протягом кількох місяців, а про смертельні випадки – протягом приблизно одного місяця.
«Загалом, можна виокремити характерні масштаби часу наповнення реєстру: для нових випадків – 1 тиждень, для летальних випадків – 1 місяць, для нових одужань – 2 місяці. Це періоди, після яких більш-менш точно стає відома реальна кількість подій, що настали в конкретну дату», – йдеться в прогнозі.

Нагадаємо, в Україні за минулу добу зафіксували 2779 нових випадків коронавірусу. Одужали при цьому 12 538 пацієнтів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Дитя поліських лісів Показати IP 28 Січня 2021 09:36
Які чесні графіки посеред інформаційного болота брехні. Отже молодь лікується самостійно і не йде в лікарню і заражає працездатне населення, яке свідомо здає тести і відправляється на самоізоляцію, де заражає бітьків передпенсійного віку, яких госпіталізують, а помирають старенькі, яких нікому доглянути.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus