USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні по-новому обмежуватимуть рух на дорогах

20 Липня 2017 15:51
Першу в Україні систему уповільнення дорожнього руху Traffic calming measures запровадили у Полтавській області. Систему уповільнення презентували в місті Лохвиця.

Про це повідомляє прес-служба Державного агентства автомобільних доріг України.

Traffic calming measures – комплекс заходів у країнах Євросоюзу, спрямований на примусове зменшення швидкості водіями на в’їздах до населених пунктів. Завдяки таким заходам безпеки проїхати обмежувачі руху зі швидкістю понад 60 км/год неможливо.

На відміну від поширених в Україні "лежачих поліцейських", Traffic calming measures не погіршують технічний стан автомобіля та не створюють незручностей для пасажирів авто.

На офіційній сторінці Служби автомобільних доріг у Полтавській області у Фейсбуці розмістили відео, як працює перший в Україні об'єкт системи Traffic calming measures.


"З Полтавської області ми починаємо заходи з підвищення безпеки руху. Програму почали втілювати з районних центрів. Вона включає комплекс заходів – організацію безпечних пішохідних переходів, встановлення інженерних споруджень для зменшення швидкості, забезпечення освітлення шляхів та пішохідних переходів", - сказав керівник Укравтодору Славомір Новак.

Національна програма підвищення безпеки на дорогах розрахована на 3 роки та передбачає оновлення стандартів будівництва доріг, автоматизацію контролю швидкості транспорту, облаштування 1 тис. наземних пішохідних переходів із "острівками безпеки", освітленням, дорожніми знаками та розміткою, а також будівництво об’їзних доріг навколо населених пунктів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 20 Липня 2017 19:28
ефективний засіб, але це для водіїв, які звикли дотримуватись ПДР. для українських з макітрою замість голови це буде кладовищем. краще зобовязати їздити на квадратних колесах

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus