USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

В Україні по-новому видають рецепти на ліки

22 Травня 2018 14:09
В Україні почали діяти нові вимоги до виписки рецептів на ліки. Вийнятком є наркотичні, психотропні препарати та медвироби.

Змінилося нормативне регулювання впровадження електронного рецепту. Матимуть право виписувати рецепти також лікарі, які здійснюють медичну практику як фізичні особи-підприємці, повідомляє пресс-служба МОЗ України.

Відтепер рецепти на ліки повинні містити таку інформацію:

найменування закладу охорони здоров'я або ПІП ФОП;

адреса закладу охорони здоров'я або ФОП;

код ЄДРПОУ/ Реєстраційний номер облікової картки платника податків;

реквізити ліцензії на медичну практику або рішення органу ліцензування.

Червоний штамп "Вартість підлягає відшкодуванню" замінено на нове додаткове поле у рецепті: "Джерело фінансування". У ньому мають зазначити назву урядової або муніципальної програми для пільгового відпуску лікарських засобів. Це поле в електронному рецепті дозволить чіткіше контролювати виконання урядових та регіональних програм.

Поки електронний рецепт поступово впроваджується, лікарі заповнюватимуть нові поля на паперових бланках. Там зазначається прізвище, ініціали та вік пацієнта, а також номер його амбулаторної чи стаціонарної картки. Номер картки поєднуватиме історію лікування пацієнта з усіма даними про нього в системі E-health. Він допоможе уникнути плутанини, якщо різні пацієнти матимуть однакові імена та дату народження.

Нові вимоги стосуються лише рецептурних бланків, що призначені для виписки загальнодоступних препаратів.

Нові вимоги до рецепту не розповсюджуватимуться на рецепти на препарати інсуліну, допоки до електронного реєстру пацієнтів, що потребують інсулінотерапії, не внесенуть необхідні технічні зміни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus