USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

В Україні скасували прописку в паспортах

5 Листопада 2021 14:32
Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт «Про реалізацію публічних електронних послуг з реєстрації та декларування місця проживання в Україні».

Народні депутати підтримали законопроєкт в цілому під час засідання, передає Еспресо.TV.

Згідно з текстом пояснювальної записки до документу, він врегульовує відносини у сфері публічних і електронних публічних послуг з реєстрації та декларування місця проживання фізичних осіб в Україні, порядок їх надання та обмін даними в електронних реєстрах, базах даних, порядок їх обробки у обсязі, необхідному для надання таких послуг.

Закон впроваджує декларування місця проживання – повідомлення особою органу реєстрації адреси місця проживання в електронній формі у «Дії».

Як повідомив міністр цифрової трансформацї Михайло Федоров у Tелеграмі, відтепер користувачі «Дії» можуть вказати в ній адресу фізичного проживання і отримати підтвердження від власника житла.

«Ніяких довгих прогулянок до ЦНАП – тільки підтвердження в онлайні. Ми повністю змінюємо філософію прописки. Замість трьох закладів, 30 днів очікування і папірців – одна заява, яку оброблять у першу добу», – написав Федоров.

Він зауважив, що оформлення пенсії, документів або отримання медичної допомоги «буде доступне там, де жива особа, а не там, де живе прописка».

Водночас, зауважив міністр, місце реєстрації не даватиме людині право власності на житло, а лише повідомлятиме державу, де вона знаходиться.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Рух права людини Показати IP 5 Листопада 2021 15:34
Ще трохи помовчимо,то й паспорти скасують,зараз головне баранячий сертифікат,паспорт ніхто не питає,аушвайс і все
Анонім Показати IP 5 Листопада 2021 17:02
А якщо "петю" знову запустять?Щось так жваво все переводять в електронне,ще б захист був,а то он дію підлітки підробляють.Дивно це все.
вася покуйвсе до Анонім Показати IP 5 Листопада 2021 17:17
завтра чип пид шкиру й все) а дальше своими папирцями лише д.пи пидитрете)))
Анонім до Анонім Показати IP 5 Листопада 2021 18:30
клоун, Дія є Дія, а ті копії які роблять школярі не мають дійсного QR коду, це просто нічого не значуща копія, як і колись ксерокси паспортів підробляли на початку 2000х шоб алкоголь купляти, чи як сувенірні гроші. Оригінальна Дія містить дійсний QR код який можна просканувати в програмі Дія на іншому телефоні і перевірити справжність документу.
проходив мимо Показати IP 5 Листопада 2021 18:42
.........Як повідомив міністр цифрової трансформацї Михайло Федоров у Tелеграмі..... Цілий міністр такої модної галузі повідомив у МОСКАЛЬСЬКОМУ месенджері Дурова. Хай не забуде в Однокласниках також повідомити)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus