USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

В Україні скасували штрафи за протерміновані кредити

27 Вересня 2021 15:25
В Україні скасували штрафи за протерміновані кредити.

Про це повідомили в Мінсоцполітики, розповіли у Сніданку з 1+1, передає ТСН.

Щоправда зміни торкнуться тільки внутрішньо переміщених осіб, які мають заборгованості. За даними міністерства, цій категорії не будуть нараховувати додаткові відсотки, якщо платіж за кредитом внесений пізніше за встановлений строк.

Крім того, проблемний борг не будуть передавати колекторам без згоди боржника. Зміни, за даними Мінсоцполітики, торкнуться понад півтора мільйона українців. Утім, нововведення будуть стосуватися тільки тих кредитів і позик, що були отримані до окупації території, на якій проживали позичальники.

Як повідомлялося, уряд виділив 20 млрд грн на пільгову іпотеку. За даними Міністерства фінансів України, 20 тисяч українських родин, що отримують заробітну плату із державного або місцевого бюджетів, та внутрішньо переміщені особи зможуть отримати близько 8 тисяч іпотечних кредитів для придбання житла та 12 тисяч квартир на умовах фінансового лізингу.

Як ми писали, в Україні колекторам заборонили погрожувати боржникам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus