USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

В Україні скоротять кількість університетів

14 Листопада 2019 14:25
Українські викладачі отримують низькі зарплати через велику кількість університетів. Уряд планує скоротити їхню кількість.

Про проблеми вищої освіти в Україні розповіла очільниця профільного міністерства Ганна Новосад в інтерв’ю виданню Цензор. НЕТ.

«З одного боку ми маємо нібито чималі кошти на вищу освіту. Але витрачаємо їх, будемо відверті, дуже бездумно. Утримуючи шалено велику мережу закладів вищої освіти»,– розповіла Ганна Новосад.

За її словами, викладачам треба підвищувати заробітні плати, але університети повинні мати право фінансово стимулювати кращих викладачів.

Для реалізації цього плану в Україні потрібно скоротити кількість університетів.

«У нас забагато університетів. У нас їх просто... забагато. І ми не можемо робити вигляд, що ми як країна можемо собі це дозволити»,– заявила посадовиця.

Очільниця міністерства розповіла, що в Україні близько 300 закладів вищої освіти, що набагато більше, ніж в сусідніх країнах. Тому бюджет на заробітні плати розпорошується серед тієї великої кількості викладачів по 6 тисяч гривень щомісяця.

В 2018 році 118 тисяч викладачів працювали в закладах вищої освіти України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Психопланетарій, Лип Показати IP 14 Листопада 2019 15:02
Наробили приватних бурс (не можу назвати їх ВУЗ України), керівники котрих занесли чиновникам хабара, щоб отримати відповідну акредитацію. І почали пачками випускати неуків. Знаю таких, які за чотири роки навчання у такому "ВУЗі" на заняттях денної форми навчання всього 10 раз були. Гроші все роблять, то який з нього дипломований спеціаліст. Одна тільки назва, як був неук в середній школі такий і залишився. Він навіть не знає назву "ВУЗа", якого він "закінчив". І таких тисячі по Україні "спеціалістів".
! Показати IP 14 Листопада 2019 15:22
Да все правильно. Не потрібно вищу освіту мати, що б олігархів обслуговувати.
Іля Показати IP 14 Листопада 2019 15:30
Мали б ПТУ скорочувати бо знань там мало і викладачі старушки яким аби з\плату получати. А треба молодим зарплати підвищувати і дороги а пенсіонерів викладачів які не підвищують кваліфікацію не знають іноземних мов, не володіють компютером не здають зно скоротити! А вузи треба не скорочувати а хабарників-викладачів перевірити!!!!А то хабарників залишать а підуть кращі з роботи!
Лучанин Показати IP 14 Листопада 2019 16:25
Керманичі від освіти відпрацьовують європейські грантові гроші. Ви спочатку щось створіть, а потім почніть розвалювати.
Аня Показати IP 14 Листопада 2019 16:28
Правильно роблять.Бо там вчаться одні неуки.Гроші заплатив і на навчання не ходять зовсім.Викладачі хабарники.Вчитися у вишах повинні ті діти,що хотіли вчитися у школі.А зараз за гроші вчаться одні барани.Ось вони з вишкою працюють в Польщі на базарі.Приватні підприємства з баранами працювати не будуть.
скептик до Аня Показати IP 14 Листопада 2019 17:32
ви мабуть будете здивовані, але в нашій державі у приватних фірмах переважно працюють БА**НИ, які влаштувались по блату. реально роботу тягнуть одиниці. у державних конторах відсоток баранів набагато більший
скептик Показати IP 14 Листопада 2019 17:36
Дипломи києво-могилянки і маастріхта інтелекту не добавляють
Поліграф Показати IP 14 Листопада 2019 18:46
ПТУ ім Лесі Українки хоч і назви його сну чи міжнародним, міжпланетним чи трансгалактичним штампує неуків навіть чистим даунам діпломи видає. Про політех взагалі не варто говорити як про ВНЗ, його випускники не знають в яких одиницях лєктріку міряти!
то до Поліграф Показати IP 15 Листопада 2019 11:58
то треба було в Шевченка в Київ поступати. ! що не вийшло?:
Аліна Показати IP 15 Листопада 2019 09:48
В деякій мірі це правильно! А разом зі скороченням ВНЗ також варто переглянути вимоги до викладачів, які займають місця молодих спеціалістів, що їдуть працювати за кордон, бо не знайшли роботи за спеціальністю, на їхньому місці працює старі дід чи баба яким вже пора б вдома сидіти і внуків глядіти!!Які творять маразм і все забувають, так можливо в молоді роки вони були перспективні але як ресурс вони вже вичерпались і час молодим набувати досвіду! Такі вимоги треба не лише в освіті але і у всіх інших ланках! Ососбливо коли ці старікі працюють на керівних посадах і строять лад совєтчіни, бо вони так працювали і то було найкраще!з такими керівниками ми трохи тормозимо в розвитку і це стосується всієї країни в цілому!!!бо де 1 там 1000 НАБОЛІЛО!!!
ан Показати IP 15 Листопада 2019 11:56
все робиться для того . щоб українці стала тупа нація, а баран якщо з грошима то куди схоче туди і поступить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus