USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

В Україні спростять проходження військовими військово-лікарських комісій

26 Лютого 2023 13:47
Кабмін готує автоматизацію та діджиталізацію процесів, пов’язаних із проходженням військово-лікарських комісій.

Про це поінформував прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час наради щодо оптимізації процесів походження військово-лікарської експертизи

«Довідки мають «ходити» за військовими, а не навпаки. Працюємо над тим, щоб прибрати зайву бюрократію та можливі зловживання з процесу проходження військово-лікарських комісій... Військові мають отримати належний та швидкий сервіс із відповідним рівнем обслуговування та поваги», – повідомив Шмигаль.

Він зазначив, що під час наради експертна група спільно з Міністерством оборони, Міністерством охорони здоров’я, Міністерством цифрової трансформації та Міністерством у справах ветеранів представила свої напрацювання для вирішення проблем у цій сфері.

«Основна мета – автоматизація та діджиталізація всіх процесів», – йдеться у повідомленні.

Окремо учасники наради приділили увагу отриманню довідки про обставини поранення з військової частини. Глава уряду дав завдання відповідальним міністерствам напрацювати зміни, які зроблять цю послугу у цифровому форматі. Також прем’єр доручив опрацювати можливість створення на базі кожного центру комплектування так званого військового ЦНАПу.

Шмигаль підкреслив, що процес проходження комісій повинен стати людиноорієнтованим. Це стосується не лише військово-лікарських, а й медико-соціальних експертних комісій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
?? Показати IP 26 Лютого 2023 14:27
Здоровий на потік треба поставити. І поставлять.
Хз Показати IP 26 Лютого 2023 16:21
Задумка хороша, подивимся на реалізацію
скептик Показати IP 26 Лютого 2023 20:43
ну як проходять тепер ВКК всім відомо. визнають придатними кривих і горбатих без жодних обстежень
Правда Показати IP 27 Лютого 2023 08:43
Це спрощення для інвалідів,які повертаються з війни,мобілізовані будуть всі придатні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus