USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

В Україні вдосконалять процедуру мобілізації

29 Березня 2023 14:08
У комітеті Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки працюють над удосконаленням процедури проведення мобілізації в Україні.

Про це повідомив член комітету, представник президента у парламенті Федір Веніславський, передає Укрінформ.

«За результатами засідання оборонного комітету, де були всі керівники високого рівня, які відповідають за мобілізаційні заходи, з’ясували, чому виникають такі неправильні ситуації, наприклад, коли військовослужбовець був одразу направлений до зони бойових дій після призову на службу», – розповів він.

За словами Веніславського, ці питання взяли на контроль. Депутат запевнив, що такого точно більше не буде, винних буде притягнуто до відповідальності

У профільному комітеті ВР продовжується робота над удосконаленням процедури проведення мобілізації.

Зокрема, він розробляє законодавчі зміни, які сприятимуть урегулюванню питання видачі повісток військовозобов’язаним внутрішньо переміщеним особам, які зараз вимушено мешкають не за місцем постійної реєстрації.

Нагадаємо, загальна мобілізація в Україні здійснюється з 24 лютого на виконання указу Президента. Раніше у Міноборони пояснювали, що жодних нових хвиль мобілізації немає, все йде у плановому порядку. Потреби в мобілізації залежать від розвитку ситуації фронті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Марія Показати IP 29 Березня 2023 14:45
"Такого точно більше не буде" ага ще говорили що внас нулова толерантність до корупції і це все ІПСО а що по факту вилізло по яйцях а потім по яблуках і крумплях ? А з переселенцями підтримую чому вони не захищають СВОЮ землю (та та я знаю що якась частинка стала на облік але решта забили і при перевірці тцк-кашниками їх відпускають бо облік з іншої області відповідно їм невиписуть) а наші хлопці гинуть та калічаться за якийсь умовний "красно-сталінськ"
Ірина Показати IP 29 Березня 2023 16:03
Краще б вдосконалити відправку на фронт тих дядьків, які сидять у воєнкоматах, все життя сидять на пайках, на зарплатах, і т.д., а як війна, то вони дітей на фронт відправляють. Вести облік і комплектувати мобілізованих можуть і жінки. Займеться влада нарешті цими мордоворотами і хабарниками?
Олег до Ірина Показати IP 30 Березня 2023 09:59
Ні, не займеться!
скептик до Олег Показати IP 30 Березня 2023 11:53
бо у владі такі самі мордовороти і хабарники
До Ірини Показати IP 29 Березня 2023 21:00
Шось ви принципово забули вказати шо вони ше герої-атошніки чи в них посвідчення не таке?А за жіноче керівництво то вистачить нам Наді Савченко ти наша ЛЬОТЧИЦЯ і .......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus