USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Раді спростували заяву Арахамії про посилення мобілізації

28 Березня 2023 14:31
В Україні триває загальна мобілізація, що означає призов військовозобов’язаних за потреби. Можливе розміщення російської ядерної зброї у Білорусі не може стати причиною проведення додаткової мобілізації.

Про це заявив нардеп і член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський, пише Радіо Свобода.

Він зазначив, що в Україні збільшили чисельність Збройних сил України, а також інших структур оборони та безпеки. Тож потреби у додатковій мобілізації поки що немає.

За словами Веніславського, це питання також обговорювалося на закритому засіданні Комітету. У ньому брав участь начальник Генштабу ЗСУ Сергія Шаптали.

«Він минулого тижня був у нас на закритому засіданні Комітету, і генерал Шаптала навіть на ці запитання давав відповіді. Сьогодні якоїсь потреби в дуже різкому збільшенні мобілізаційного ресурсу немає. Мобілізаційні заходи проводяться практично постійно за заявками Генерального штабу, який розуміє, яка кількість і яких військовозобов’язаних, яких облікових спеціальностей потребують наші Збройні Сили», – сказав нардеп.

Водночас зауважив, що додаткові сили та засоби можуть знадобитися, коли Україна переходитиме до контрнаступу.

«Коли Україна буде змушена переходити в контратаки, знадобляться якісь додаткові сили та засоби, які мають забезпечити ефективність цих наступальних операцій. Коли така потреба виникне, це визначатиме Генеральний штаб з огляду на планування, перспективи та реальний поточний стан речей», – резюмував нардеп.

25 березня президент РФ Володимир Путін заявив, що планує розмістити на території Білорусі тактичну ядерну зброю. Своє рішення він аргументував тим, що Велика Британія передасть Україні боєприпаси зі збідненим ураном.

На це голова фракції «Слуги народу» Давида Арахамія заявив, що таке рішення РФ може спричинити додаткову мобілізацію в Україні, щоб посилити кордони з Білоруссю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Микола Показати IP 28 Березня 2023 15:05
Всяка влада від Бога. Треба лишень з'ясувати за які саме наші гріхи ми собі обрали цю.
скептик до Микола Показати IP 28 Березня 2023 17:06
за постійні спроби "порєшать" замість демократичного
скептик Показати IP 28 Березня 2023 15:15
розміщення тактичної ядерної зброї в бацьківщині може свідчити про підготовку вторгнення звідти на територію Західної України та Польщі. нам вже про шашлички розказували.
Анонім до скептик Показати IP 29 Березня 2023 10:24
Тобто без ядерки вони не могли напасти ?
скептик до Анонім Показати IP 29 Березня 2023 11:03
якщо б ти щось тямив у військовій справі, то знав би , що превентивний удар по угрупуваннях противника та життєво важливих обєктах ядерною тактичною зброєю значто полегшить подальший сухопутний наступ
Джура до скептик Показати IP 29 Березня 2023 16:58
Параною лікують, але треба до спеціаліста звернутися.
скептик до Джура Показати IP 29 Березня 2023 17:49
їдь під Бахмут. там твій оптимізм скоро вилікують. таких спеців як ти вже бачили під Іловайськом
Тур Показати IP 28 Березня 2023 16:45
а хто то такий той арахамія? звідкіля він взявся в тих слугах? з кварталу, чи як? призвіще хлоп має дивне якесь - арахамія
Селяві Показати IP 28 Березня 2023 18:32
Один дятел ляпне, десять спростовує. Ось і вся робота тих дурахамій.
Правда Показати IP 28 Березня 2023 19:19
І як це уйо...щось коментує і дає інтервю західній пресі,може пора копняками...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus