USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні вдвічі збільшили розмір аліментів

29 Серпня 2018 17:27
З середи, 29 серпня, в Україні збільшується розмір аліментів і будуть нараховуватися відсотки на заборгованість перед дітьми. Про це на засіданні уряду повідомив міністр юстиції Павло Петренко, передає Кореспондент.

«Погані новини для горе-батьків. Від сьогодні вся заборгованість батьків з аліментів, яка становить один рік, автоматично збільшується на користь дитини. Якщо такому боргу більше одного року, то на 20%, і всі державні виконавці перераховують цей борг. Якщо такий борг два роки - на 30%, а три роки і більше - на 50%», - сказав міністр.

Він додав, що з 29 серпня вводиться збільшений мінімальний розмір аліментів.

«Дев'ятисот гривень, які були раніше, недостатньо навіть для того, щоб прогодувати дитину упродовж року. Ми прописали, що мінімальний розмір аліментів буде в розмірі прожиткового мінімуму, і це трохи більше 1800 гривень, і це перший крок до того, щоб діти, які живуть у неповній сім'ї, отримали більше коштів», - сказав міністр.

Петренко нагадав, що з 6 лютого в Україні ввели публічний реєстр неплатників аліментів, жорсткі обмеження щодо виїзду за кордон таких боржників, користування транспортними засобами. Також ввели для неплатників аліментів можливість суспільно корисних робіт для того, щоб діти отримували заборговані кошти.

«Ми маємо вражаючі результати за ці шість місяців - понад 2,7 мільярда гривень були стягнуті на користь дітей. Йдеться про майже півмільйона дітей, які отримали ці гроші», - сказав Петренко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Анонім Показати IP 29 Серпня 2018 18:09
Я чистими отримую 3500,аліменти вираховують в районі 1200 плюс мінус.Зі слів міністра я тепер буду отримувати 2700?І за ці кошти маю купити дитині подарунок чи ще щось коли приїде до мене,їсти,за квартиру заплатити,про вдітись мовчу!!!А чому не враховують зарплат,не контролюють батьків з якими живе дитина і на що мама тратить ці аліменти?Пане міністр,б***,підніміть людям зарплати,а тоді збільшуйте аліменти!!!!Якщо по вашій зарплаті дивитись,то ці 1800 пшик для вас,машину заправити на раз!!!Д*біли чи як???Звичайно що адекватна людина при такому розвитку подій буде ухилятись від сплати і втікати за кордон,їсти хочеться всім,не тільки ж дітям і мамам,які буває живуть на ці аліменти прикриваючись дитиною!!!!Казкова країна,казкові міністри.
ігор луцький до Анонім Показати IP 29 Серпня 2018 20:12
Поживіть років 5 разом,а потім думайте чи варто народжувати дітей.
Анонім до ігор луцький Показати IP 29 Серпня 2018 21:01
Якби так всі робили,як ви радите,вас би не було.Як можна думати,варто чи ні,ви на ринку можете думати"варто купити річ,чи ні"!В кожного різні ситуації і це нормально,не каплі не жалію про свою дитину,це саме близьке,саме рідне,вам не зрозуміти,а от держава ставить людям палки в колеса,створює умови для знищення нації,не всі люблять свою дитину,свою кров і тому втікають,є сильні люди,а є ганчірки безвідповідальні,які і при гарних умовах втікають,а тут ще міністри придушують!!!! !!!Не пишіть більше такого!!!
Казковий... Стратег до ігор луцький Показати IP 29 Серпня 2018 21:05
Народіться, поживіть років 5, а потім думайте - чи варто продовжувати жити.
Вася Показати IP 29 Серпня 2018 18:23
Ну що - всі бігом до ЗАГСу)
123 Показати IP 29 Серпня 2018 19:04
Чоловіків і так важко було до ЗАГСу тягнути, тепер взагалі шансів не буде =))
Анонім до 123 Показати IP 30 Серпня 2018 23:36
відсутність штампу в паспорті не завадить стягненню аліментів
Анонім Показати IP 29 Серпня 2018 20:24
Дитина це людина,а пенсіонер це труп,нелюд,який відпрацював все життя і має не прожитковий мінімум 1400 грн?Це як?Дитину ще й кормить яжмать,а пенсіонер за квартиру платить...пізд*ц якийсь,а не життя.
Z Показати IP 29 Серпня 2018 21:46
Ще більше розлучень,тому що в не дуже забезпеченій сім'ї постійні сварки,деякі не добросовісні ,не розумні жінки навмисне,назло розлучатимуться,щоб "мстити" чоловікам і жити на аліменти,це те ж саме як народжують за гроші,допомогу на дитину..більше заробітчан,втікачів.Держава дбає за людей.Зарплати підніміть,ціни врегулюйте,люди розлучатись не будуть,сиріт стане менше!!!!
SV Показати IP 30 Серпня 2018 11:17
Скажіть, аліменти будуть перераховуватися автоматом, чи мені треба звертатись в суд, платити судовий збір?. А якщо не звернуся, то ніхто не буде перераховувати? Для кого ви приймаєте закони? І в Польщу їздив, і всерівно не платить. Тільки мене ганяють з одного району в інший, щоб довідку взяти на допомогу від держави 250 грн. на одну дитину.
Анонім до SV Показати IP 30 Серпня 2018 11:42
Вам ще автоматично зроби,може ще їсти прийти наварити і дітей виховати?Піднімаєте свою дупу і йдете в суд,подаєте на аліменти,згідно процедурі...Те що їздив кудись це його особисте діло,вас воно не стосується,а аліменти має і буде платити якщо ви звернетесь до суду,я бачу ви одна з тих,яка чекає щасття,розведеться і чекає що чоловік все зробить,я сам виплачую дитині аліменти.Розлучились значить перестаньте втручатись в особисте життя колишнього чоловіка і рахувати його гроші,вимагайте аліменти НА ДИТИНУ!,а не собі
Ольга до SV Показати IP 2 Вересня 2018 12:31
Йдіть до суду і подавайте заяву, для вас це безкоштовно. Якщо працює неофіційно за кордоном, просіть суд щоб подавав запит до прикордонної служби, там видно коли і на скільки він виїжджав, в результаті суд бачитиме що він має дохід неофіційний і присудить нормальну суму аліментів!!! А якщо часто їздить і має заборгованість, то напишіть заяву до виконавчої служби, що б винесли постанову на заборону виїзду за кордон.....і тоді поки повністю не розрахується,нікуди не випустять....це його значно пришвидшить платити дитині кошти, а ще як варіант, при заборгованості більше шести місяців заяву до поліції про відкриття кримінальної справи про несплату аліментів (це є стаття домашнього насильства)....і тоді він бистро розрахується, а у відкритті справи не мають права відказати!!
АНОНІМ Показати IP 5 Вересня 2018 12:51
ВИХОДИТЬ В НАС ВСЕ ГЛАДКО Я З ГОДЕН З ТИМ ЯКЩО БАТЬКО ПІСЛЯ РОЗЛУЧЕННЯ НЕБАЧИТЬСЯ З ДИТИНОЮ ТО ХАЙ ПЛОТИТЬ А В МЕНЕ СИТУАЦІЯ Я ДУЖЕ ЛЮБЛЮ СВОЮ ДИТИНУ НЕ ПО МОЇЙ ВИНІ Я НЕЖИВУ З НЕЮ МАМА ЗАГУЛЯЛА І ПОКИНУЛА МЕНЕ ТЕПЕР Я ЇЗДЖУ ДО СВОЄЇ ДИТИНИ 2 РАЗИ НА ТИЖДЕНЬ ВИТРАЧАЮ ЗА КОЖЕН РАЗ ЇЗДИ 150 ГРИВЕНЬ НА БЕНЗИН + ДИТИНІ ШОСЬ КУПИТИ + ВДІТИСЬ ДИТИНІ КУПУЮ РАЗОМ ВИХОДИТЬ ДО ДВОХ ТИСЯЧ + ЕЛІМЕНТИ 780 А ТЕПЕР Я ПОВИННЕН ВІДДАВАТИ 1560 МАМІ ЯКА ГУЛЯЄ НЕДУМАЄ НІ ПРО ШО ДИТИНУ НЕ ВДІВАЄ ВСЕ МЕНІ ТРЕБА ТО ПОЯСНІТЬ МЕНІ БУДЬ ЛАСКА ЗА ЩО Я МАЮ МАТЕРІ ПЛАТИТИ ТАКУ СУМУ ВИ КРАЩЕ ЗРОБІТЬ ЯКИЙСЬ ЗАКОН ПО КОНТРОЛЮ ЗА МАТЕРЯМИ КУДИ ВОНИ ВИТРАЧАЮТЬ ГРОШІ ВІД ДИТИНИ Я НІКОЛИ НЕВІДМОВЛЮСЬ І БУДУ ЇЗДИТИ НО ДЕРЖАВА ВСЕ РОБИТЬ ДЛЯ ТОГО ЩОБ БАТЬКИ НЕМАЛИ ЗМОГИ ВІДВІДУВАТИ СВОЇХ ДІТЕЙ І НЕ МАЛИ ПРАВА НА ОСОБИСТЕ ЖИТТЯ І ЦЕ ВСЕ ПРИ НАШИХ ЗАРПЛАТАХ ЧИСТИМИ Я ОТРИМУЮ 3400 ТИМ БІЛЬШЕ В МЕНЕ ВЖЕ ІНША ДРУЖИНА І МИ ЧЕКАЄМ НА НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ ТО СКАЖІТЬ ЯК МЕНІ БУТИ В ДАННІЙ СИТУАЦІЇ ПЕРШ ЧІМ ПРИЙМАТИ ЗАКОН ТРЕБА ДУМАТИ І ОБГРУНТОВУВАТИ ВСЕ А НЕ ПРОСТО ПРИДУМАВ І ВСЕ
Іван петрович Показати IP 21 Листопада 2018 12:09
Повністью підтримую колегу та хочу щоб в законі чітко прописали норму витрат на дитину а не на утримання гулящої мами яка власне робить бізнес на дитині
Іван петрович Показати IP 21 Листопада 2018 12:13
Також узаконити звіт матері перед батьком дитини куди пішли гроші в повному обсязі і якщо дитина хоче бачити батька або дідусів чи бабусь то це право треба прописати більш прозоро тому що в більшості випадків гулящі мами все роблять для того щоб на цьому заробити --Нажаль не в інтересах дитини а в своїх власних
Ольга Показати IP 25 Грудня 2018 19:35
Одні чоловічки (ніщеброди)понаписували! Оооо, як шикують жінки на ваші аліменти. Наче 1000 доларів, а не грн. Позорище. Беріть дітей собі, та шикуйте самі на ці копійки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus