USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.00
  • PLN 9.76 9.94

В Україні вперше продали квартиру за криптовалюту

27 Вересня 2017 08:44
Україна стала першою країною, де здійснили операцію з купівлі-продажу нерухомості з використанням смарт-контракту, – пише ЛігаNET.

Згідно з угодою обміну, об'єкт нерухомості був обміняний на криптовалюту Etherеum – повідомив радник глави Агентства електронного управління України Костянтин Ярмоленко.

"На наших очах твориться історія! Перша в світі електронна трансатлантична угода з обміну нерухомості на криптовалюту Etherеum з використанням смарт-контракту блокчейна Etherеum", – зазначив Костянтин Ярмоленко.

З його слів, власником криптовалюти є компанія з США, сама угода була здійснена на платформі Propy в Кремнієвій Долині. При цьому об'єкт нерухомості розташований в Києві, а новий господар квартири Марк Гінзбург з Нью-Йорка. Представники компанії покупця і самого продавця перебували в Києві.

Адреса смарт-контракту відобразилася в договорі, який був внесений безпосередньо в реєстр нерухомості і в блокчейн системи Etherеum.

"У майбутньому кожна людина в будь-якій країні світу зможе купувати нерухомість в будь-якій країні в електронній формі в режимі 24/7 і при цьому всі дані щодо угоди будуть записані в блокчейн. Покупець отримає електронний сертифікат права власності, який буде надійно захищений технологією блокчейн. Весь процес угоди буде автоматизовано смарт-контрактом ", – додав Ярмоленко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Волинянин Показати IP 27 Вересня 2017 11:24
Головне щоб у людей були кошти на купівлю нерухомості, а вид валюти це вже формальність

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus