USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В Україні виробляють більше шоколаду та менше хліба

8 Травня 2019 12:56
Виробництво шоколадних виробів в Україні зростає, а кондитерських та хлібобулочних - знижується.

Про це повідомляє Рада з питань експорту продовольства з посиланням на дані Держстату.

За підсумками трьох місяців 2019 року вітчизняне виробництво кондитерських та хлібобулочних виробів знизилось на 3,9% та 4,5% відповідно, якщо порівнювати з аналогічним періодом 2018 року.

У той час виробництво шоколадних виробів демонструвало незначну, але все ж таки позитивну динаміку – 0,8%.

Попит на шоколадні вироби має стабільну зростаючу динаміку. Така ситуація не тільки підтримує імпортні постачання, але й зменшує залишки уже готової продукції.

Українські шоколадні вироби демонструють збільшення (47,3 тис. т у 2019 році проти 46,9 тис. т у січні-березні 2018).

Причиною такої ситуації є збільшення виробництва цукерок з вмістом алкоголю ( + 8,9% у січні-березні), шоколаду у брикетах, пластинах чи плитках з додаванням зернових культур (+ 51,9%), шоколаду у брикетах, пластинах чи плитках з начинкою ( +10,3%) та шоколаду і аналогічні вироби з вмістом какао в брикетах, пластинах чи плитках масою більше 2 кг ( 24,3%).

В той час кондитерський ринок України уже третій місяць поспіль іде на спад, однак це не має негативного впливу на обсяг торгівлі на міжнародних ринках (зафіксоване зростання на 9,4%). До того ж майже половину всього виробництва солодощів у першому кварталі року було експортовано, а 45% забезпечило потреби внутрішнього ринку. Станом на кінець березня загальний обсяг залишків готової продукції становив 1,7 тис. т.

Перший квартал року відзначився зниженням виробництва хлібобулочних виробів (- 4,5% проти показника 2018 року).

"Підтримкою негативної тенденції слугувало зниження вітчизняного виробництва у ключових секторах за рахунок зниження пропозиції борошна на вітчизняному ринку та зменшення внутрішнього споживання", - пояснила керівник аналітичного відділу UFEB Олександра Кищук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus