USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

В Україні вирує негода, міста і села без світла та води

19 Січня 2018 08:43
В Україні триває боротьба з негодою. Згідно з даними надзвичайників, через заметіль без світла залишилося 737 населених пунктів у 10 областях. В Україні розгорнули понад чотири тисячі пунктів обігріву.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Ранок.

У Черкасах негода повалила понад сотню дерев. Вони попадали на дороги та поперекривали їх. Рятувальники розпилювали стовбури та гілки ледь не цілу ніч. Місто на півдоби через негоду залишилось без води у кранах, зранку водопостачання відновили. Напередодні пообіді мокрий сніг, що падав стіною, обірвав дроти електропередач, які підживлювали насосну станцію. Водогін зупинився - вода зникла в усьому 300-тисячному місті. Мешканцям довелось розтоплювати сніг у власних ваннах. Надвечір влада організувала довезення технічної води в усі райони. Чиновники заявили, що ремонт може затягнутися, адже дроти обірвалися в лісі, і після снігопаду туди важко було дістатися. Проте цілу ніч шість ремонтних бригад лагодили систему. І дві години тому вода в оселі черкащан повернулась.

У Новоархангельському районі Кіровоградщини оголосили позачергові канікули, дістатися до шкіл з віддалених сіл діти не зможуть.

Від снігу оговтується Одещина. 70-тисячний Ізмаїл напередодні лишився без електрики. Обірвало високовольтну лінію - зникло світло, вода, опалення. До резерву місто підключили надвечір.

Автомобілістів на Одещині благають не виїздити - дороги заблоковані через снігову навалу. Тих, хто намагається виїхати із обласного центру, поліція повертає, аби автівки не застрягли в заметах і дали можливість працювати снігоочисній техніці.

"Гідрометцентр неодноразово попереджав, а люди все-рівно їдуть. Аби уникнути колапсу та інших ситуацій, ми змушені розвертати машини назад", - говорить лейтенант патрульної поліції в Одеський області Олексій Лозовський.

А сама Одеса, поки область засипало снігом, встигла пережити зливу й потоп. Кілька мікрорайонів через рясний дощ залило так, що плавали автівки. Деякі машини просто заглохли у воді. Відрізало від цивілізації на півдоби цілий район міста - селище Котовського. Через підтоплення у місті скасували кілька трамвайних та тролейбусних маршрутів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus