USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні заборонили популярний антибіотик

12 Жовтня 2021 19:57
Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками заборонила зберігання, реалізацію та застосування популярного антибіотика «Супракс Солютаб».

Про це йдеться в документі, який розміщений на сайті Держслужби, передає РБК-Україна.

У розпорядженні вказується, що препарат «Супракс Солютаб», виробництва Італії, заборонений для зберігання, реалізації та застосування в Україні. Йдеться про капсули по 400 мг певних серій.

Причина вказується комерційна. Всі упаковки з відповідними серіями необхідно негайно вилучити з обігу і відправити на утилізацію.

«Супракс Солютаб» – антибіотик з основним компонентом цефіксим. Це напівсинтетичний антибіотик, що має бактерицидну дію.

Його призначають при інфекціях верхніх дихальних шляхів, інфекціях ЛОР-органів, при гострих і хронічних інфекціях сечовивідних шляхів. За межами України препарат застосовують при лікуванні хвороби Лайма.

Препарат був дозволений для використання від 12 років.

Ціни в аптеках України за упаковку препарату починаються від 780 грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus