USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

В Україні зафіксували випадок холери

11 Вересня 2018 13:25
Випадок холери зафіксовано в Бердянську Запорізької області. Про це повідомляє Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ.

У лікарню звернувся житель Дніпропетровської області, який відпочивав у Бердянську і страждав на гострий гастроентероколіт. Після проведеної в лікарні доби він відмовився від лікування і поїхав додому. Пізніше стало відомо, що з узятих у хворого проб виділено холерний вібріон О1 групи, серовару Огава, авірулентний, нетоксикогенний.

За місцем відпочинку інфікованого чоловіка в Бердянську обстежені шість осіб, які були в контакті з ним, досліджені 10 змивів, дві проби питної води, одна проба стічних вод.

Також досліджена проба креветок, відібраних у приватної особи на пляжі №3, де відпочивав хворий, чотири проби морської води, одна проба стічних вод міських очисних споруд до очищення і одна проба стічних вод інфекційного стаціонару до обробки. Однак результати всіх проб негативні, холерні вібріони не встановлені.

Дані про холеру передані за місцем постійного проживання хворого в Новомосковськ.

Бердянська міськрада затвердила план дій щодо локалізації та ліквідації вогнища холери.

Основні симптоми холери - діарея, блювота, болі в животі і судоми в ногах. Холерний вібріон групи 01 може викликати спалахи хвороби, але зафіксований в Бердянську нетоксикогенний і авірулентний штам не може спровокувати спалах холери.

Зазначимо, в кінці літа спалах холери стався в Алжирі. На півночі країни було зафіксовано 147 випадків з підозрою на зараження холерою, 49 з них були підтверджені, двоє людей померли.

Холера — це гостра інфекційна антропонозна хвороба, яку спричинюють холерні вібріони, має фекально-оральний механізм передачі інфекції, нерідко характеризується розвитком тяжкої діареї, яка супроводжується значними порушеннями водно-іонного обміну, тяжким зневодненням організму, розладами гемодинаміки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus