USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні з'явиться новий тип містобудівної документації

25 Липня 2020 14:20
В Україні з’явиться новий тип містобудівної документації. Відповідний закон сьогодні, 25 липня, частково набув чинності.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Документ у п’ятницю був опублікований у виданні «Голос України». Повною мірою він набуде чинності через рік після оприлюднення.

Зокрема, чинною стала норма закону, яка передбачає, що Кабінет міністрів у 6-місячний термін з дня опублікування документа зобов’язується затвердити Порядок розробки, оновлення, внесення змін та затвердження містобудівної документації.

КМУ до того ж зобов’язали затвердити класифікатор видів цільового призначення земельних ділянок, видів функціонального призначення територій і співвідношення між ними, а також правила його застосування, порядок і умови надання та використання субвенції з державного бюджету місцевим на розробку комплексних планів просторового розвитку територій територіальних громад, інші нормативно-правові акти, необхідні для реалізації цього закону.

Крім того, Кабміну доручено щорічно при підготовці проекту закону про держбюджет передбачати субвенції з державного місцевим бюджетам на розробку комплексних планів просторового розвитку територій громад.

Так, даний закон передбачає комплексне просторове планування територій громад, що скасовує необхідність розробки декількох, споріднених за змістом видів містобудівної документації та документації із землеустрою.

У документі прописано і формування електронної картографічної основи для планування території.

Раніше в Кабміні пояснювали, що успадкована ще з радянських часів система просторового планування передбачає паралельну розробку містобудівної та землевпорядної документації. А це суттєво перешкоджає ефективному управлінню просторовим розвитком громад.

Нагадаємо, 17 липня Верховна рада прийняла цей закон у другому читанні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus