USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В Україні змінили правила карантину: що треба знати

13 Вересня 2021 21:44
Кабінет Міністрів України ухвалив зміни до постанови №1236, що встановлює нові карантинні обмеження для запобігання поширенню COVID-19.

Про це повідомляє УНН із посиланням на МОЗ.

Зокрема, ухвалені зміни передбачають, що COVID-сертифікат матиме дві опції (так звані «жовтий» або «зелений») та міститиме інформацію про вакцинацію, негативний результат тестування (діє 72 год.) або одужання від COVID-19. Так званий «жовтий» сертифікат матиме інформацію про перше щеплення, а «зелений» – про повний курс.

Тепер у разі введення жовтого рівня епідемічної небезпеки спростили вимоги до роботи навчальних закладів. Вони працюватимуть за умови наявності не менше як 80% працівників з «жовтими» чи «зеленими» COVID-сертифікатами.

Водночас і обмеження жовтого рівня епіднебезпеки, не будуть застосовуватися якщо всі учасники (відвідувачі) та щонайменше 80% організаторів масових заходів, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів та басейнів матимуть «жовтого» чи «зеленого» COVID-сертифікату.

Кінцеве рішення про те, чи надавати послуги тільки вакцинованим, чи дотримуватись всіх карантинних обмежень, залишається за власником.

У разі введення червоного рівня епідемічної небезпеки заклади освіти працюватимуть лише якщо 100% працівників мають «зелений» COVID-сертифікат.

Крім того, чинні обмеження червоного рівня не будуть застосовуватися за умови наявності у всіх учасників (відвідувачів), працівників та організаторів масових заходів, у тому числі релігійних, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, розважальних закладів, ТРЦ, закладів громадського харчування, ринків, спортзалів та басейнів «зеленого» COVID-сертифікату.

За умови наявності в особи, що перетинає кордон України, «жовтого» чи «зеленого» сертифіката про вакцинацію або одужання від COVID-19, вона може не проходити самоізоляцію. Це ж стосується й осіб, що які прибувають з тимчасово окупованих територій.

Важливим є те, що COVID-сертифікати матимуть кольорові відмітки виключно в цифровому форматі, друкувати на папері відповідного кольору не потрібно.

Нагадаємо, карантин для протидії поширенню нового типу коронавірусу в Україні запровадили з 12 березня 2020 року. Потім його неодноразово продовжували і влітку перевили у форму адаптивного карантину.

З 8 по 24 січня в Україні діяв жорсткий карантин. Його вводили, щоб «збити» хвилю захворюваності на COVID-19. У МОЗ зазначали, що головного ефекту від січневого «локдауну» вдалося досягти.

Україна з 25 січня повернулася до обмежень, які діяли до січневого жорсткого карантину.

З 24 лютого Україна знову повернулася до адаптивного карантину з впровадженням чотирьох рівнів епідемічної небезпеки.

16 червня уряд пом’якшив карантинні обмеження в Україні і продовжив дію карантину до жовтня.

У межах адаптивного карантину регіони позначаються кольорами – зеленим, жовтим, помаранчевим або червоним рівнем небезпеки поширення COVID-19, залежно від епідемічної ситуації. Зважаючи на «колір» регіону різняться й обмежувальні заходи. Так, зелений рівень передбачає мінімальні обмеження. Жовтий рівень – за замовчуванням діяв на території всієї країни з моменту введення адаптивного карантину. Помаранчевий рівень – встановлюється після жовтого і свідчить про ускладнення епідемічної ситуації. Червоний рівень – передбачає більш жорсткі обмеження, як це було під час січневого локдауну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Людина Показати IP 13 Вересня 2021 21:58
Цікаво скільки лохотрон продовжуватиметься?
скептик до Людина Показати IP 13 Вересня 2021 23:48
у деяких нормальних країнах народ бунтує. а на УРКАїні лад і спокій
... до скептик Показати IP 14 Вересня 2021 13:32
тому шо б*дл*
Анонім до Людина Показати IP 13 Вересня 2021 23:53
Як з язика зняв
Люмпен Показати IP 13 Вересня 2021 22:16
Так далі піде, то ставитимуть тавро на лоб.
Miss Показати IP 13 Вересня 2021 22:36
Хворі люди - це ті, які придумують ці нові правила.
Отакої Показати IP 13 Вересня 2021 22:41
"За умови наявності в особи, що перетинає кордон України, «жовтого» чи «зеленого» сертифіката про вакцинацію або одужання від COVID-19, вона може не проходити самоізоляцію."(С) Вакцина не є захистом від захворювання, вона лише може! (а може і не може) полегшити перетікання захворювання і можливо не привести до летального результату. Це офіційні речі які підтверджені абсолютно всіма. Тобто це навіть не підтвердженна, а лише припущення бо немає стовідсоткового результату. Аж тут раптом якщо в тебе є певний сертифікат то ти можеш ігнорувати всі правила і відповідно спокійно всіх поперезаражати. Ну тут або хто це придумав має певні проблеми зі здоров'ям, або нас мають за ...
Анонім до Отакої Показати IP 14 Вересня 2021 07:06
"Вакцина НЕ Є ЗАХИСТОМ від захворювання, вона лише може! (а може і не може) полегшити перетікання захворювання і можливо не привести до летального результату." - на жаль, цю просту істину всі ігнорують. дурнів завжди більше, ними простіше керувати.
Изя Показати IP 13 Вересня 2021 22:54
Задовбав уже той ( Ковiдний серiал) .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus