USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

В українських соцмережах створять онлайн-канали довіри для дітей

5 Березня 2021 16:25
В Україні створять онлайн-канали довіри в соціальних мережах для дітей, які стали жертвами або свідками злочинів.

Про це повідомляють в Офісі Генерального прокурора, пише Українська правда. Життя.

Вони будуть доступні в соціальних мережах та месенджерах, зокрема в Instagram, Snapchat або Telegram.

Діти зможуть написати та надіслати аудіо і фото про вчинення проти них злочину, а також отримати первинну правову, психологічну і медичну допомогу, якщо їх поранили.

У відомстві повідомляють, що така модель допомоги постраждалим діє, зокрема, в Естонії, і до web-правоохоронців є довіра.

«Ми теж хочемо максимально осучаснити процеси. Діти чимало часу проводять онлайн і є більш прогресивними за дорослих, тому ми хочемо надати їм можливість говорити з нами у зручному для них форматі.

Крім того, неповнолітній жертві або свідку на початковому етапі простіше написати чи направити голосове повідомлення про подію, ніж розказати вживу, а часто – ще й безпечніше, якщо кривдник дитини знаходиться поруч», – зазначив заступник Генерального прокурора Гюндуз Мамедов, який курує ювенальний напрям роботи в Офісі Генпрокурора.

За даними відомства, кількість правопорушень проти дітей зросла на майже 20% у 2020 році порівняно з 2019-м.

Понад 5,2 тис. дітей постраждали від злочинів. На 37% зросла кількість дітей, які постраждали від насильницьких дій сексуального характеру, зокрема зґвалтування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 5 Березня 2021 17:38
а канали довіри для дорослих які стали жертвами злочинної влади коли створять?????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus