USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні хочуть перейменувати 25 міст

2 Вересня 2011 10:17
До парламенту України внесено законопроект про відновлення історичних назв 25 міст.
Автори документа на честь 20-річчя незалежності України – депутати від блоку Юлії Тимошенко, – повідомляє ТСН.
В обгрунтуванні до законопроекту наголошується, що колишні назви населених пунктів, вулиць, парків, підприємств, встановлені в радянські часи, «не відповідають сучасній реальності, гальмують розвиток національної самосвідомості українського народу».
Карта українських міст нагадує «комуністичне кладовище, в той час як імена славетних українців на цій карті не представлені», йдеться в законопроекті. «Існування символіки та топоніміки минулого несумісне з нинішнім політичним плюралізмом і ображає національні почуття українців», – вважають в БЮТ.
Якщо закон буде прийнятий, то на карті України з'явиться нові назви: замість Дніпродзержинськ – Каменськ, Бірзула замість Котовська, Чистяково замість Тореза, Єлисаветград замість Кіровограда.
Зникнуть назви населених пунктів, дані на честь діячів комуністичного режиму, – Артема, Кірова, Димитрова, Орджонікідзе, Свердлова, Щорса та ряду інших.
Не залишиться міст Красноармійськ, Первомайськ. Новомосковськ перетвориться в Самар, Кузнецовськ у Віраш.
Пропонується змінити назву Дніпропетровська – він стане Січеслав, а область Січеславскою, хоча в історії це місто було відоме як Катеринослав.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
вчорашній читач Показати IP 2 Вересня 2011 10:35
Уявляю з яким захватом новину сприймуть мешканці Сходу! Як вони заповажають "БЮТ" та його депутатів. - На пасіку усіх, до Ющенка! Раз свинопаси а не політики! Тільки те й можуть, що піаритися. Не дадуть вам риганали голосів - не дадуть! І виставлять вас ідіотами! А ви мужньо долатимете режим нічого не розуміючи в політиці. Тоді й народ вас не оцінить. Народ 20 років чекає кнута і, схоже, дочекався, а ви - міста перейменувати! Ех, "кожемяцкіє арістократи"...
Днепр Показати IP 2 Вересня 2011 10:39
ну а а чим Дніпропетровськ не подобаеться нашим "зАКОНОТВОРЦЯМ" на честь більшовицького діяча Григорія Петровського!!!, так назвіть його як звуть йго мешканці просто ДНІПРО чи ДНЕПР, область Дніпровська. За Січеслав я проти!!! Якщо не має чим занятись може звання ДЕПУТАТ переіменувати в представитель, посредник, прокурадор, думець, а що!, грошей в державі багато, давай будувати Україну, міняти назви(підприемств установ, організацій), -карти доріг, паспорта громадян тощо. Дармоеди!!!!!!!!!!!!!!
SPIKER Показати IP 2 Вересня 2011 11:46
ага,і тут вилізе якийсь розумник і запропонує назвати якесь місто в честь Юлії Тимошенко... тенденція...
ваня Показати IP 2 Вересня 2011 11:56
Страна чудес,повна дурня,страна дураков.Краще дійсно перейменуйте депутатів: ворюги, дармоїди, казнокради, бандити.
він Показати IP 3 Вересня 2011 04:03
Я за перейменування обома руками Ми є українці і нам не личить на тетьому десяткові році незалежності, ще досі зтикатися з назвами вулиць, заводів, наших міст, які обособлюють в собі минуле більшовизму... І взагалі, скільки на наших землях будуть стояти стояти ці ідоли в бронзі і граніті(памятники вождю)... Пора вже з ними покінчити раз і назавжди...
громадянка Показати IP 3 Вересня 2011 17:11
Взагалі-то, як я бачу стиль назви міст майже не змінився... Ось, наприклад, Єлисаветград -не думаю, що це про укр. героїв... Та й навряд чи цей законопроект приймуть...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus