USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

В Україні хочуть зробити свою «силіконову долину»?

25 Червня 2011 15:22
В Івано-Франківську з 1 січня 2012 року єдиний податок підприємців-програмістів складатиме 20 гривень у місяць - Івано-Франківська міська рада зменшила ставку оподаткування для підприємців культурної та інноваційної сфер.

25 червня 2011 року на позачерговій сесії Івано-Франківської міської ради прийнято рішення Про встановлення ставок фіксованого податку для фізичних осіб-підприємців Івано-Франківська на 2012 рік, - повідомили в Івано-Франківській міській раді.

Згідно з нормами Податкового кодексу, за шість місяців до закінчення фінансового року, рада затверджує нові ставки єдиного податку на наступний рік. Так, на позачерговій сесії депутати прийняли ставки оподаткування для підприємців Івано-Франківська на 2012 рік.

Для міських підприємців, що працюють в галузі культури та сфері інформатизації, зменшили ставку оподаткування. Для них утверджується податок у розмірі 20-ти гривень.

Раніше така ставка оподаткування була чинною тільки для підприємців, що займалися торгівлею україномовної літератури.

Згідно з рішенням до числа підприємців-«пільговиків» долучаються ще ті, що займаються виробництвом фільмів, діяльністю бібліотек, музеїв, ботанічних садів, зоопарків, заповідників, а також розробники програмного забезпечення.

Довідково:

Силіконова (Кремнієва) долина — регіон у штаті Каліфорнія (США), що відзначається значною щільністю високотехнологічних компаній (комп'ютери та їх комплектуючі (особливо мікропроцесори), програмне забезпечення, мобільний зв'язок, біотехнології тощо).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
M Показати IP 25 Червня 2011 15:42
одним тільки зменшенням податку цього не досягнеш. Тут потрібне або повне невтручання держави, або дуже класна фінансова, матеріально-технічна підтримка спеціалістів та сприяння розвитку цього сектору. Також залучення іноземних спеціалістів до співпраці і багато чого іншого. Тільки після цього можна буде помріяти, що в далекій перспективі буде можливість створити маленьку копію силіконової долини.
зелений Показати IP 25 Червня 2011 17:20
абсолютно згідний з М!
економіст Показати IP 27 Червня 2011 19:10
В Україні було багато "силіконових долин" у вигляді вільних економічних зон, територій пріоритетного розвитку і технопарків з податковим раєм. Усі вони закриті. Причини банальні, як лопата: злодійство, гроші в офшорах, корупція, бездіяльність, влаштування на їх території усіляких ТЗоВ, МП,СП і інших АБВГД. Особливо крали доктори наук і академіки в технопарках. Про це за кілька років їхнього існування написано трохи менше, ніж про Римську Імперію. Більше фінансування - більша можливість красти. В цій країні все згадане - зайве. Тут потрібні інші "зони", тачка, лопата, чотири вежі з автоматниками, а внизу - наглядачі з восьмигранною шкіряною нагайкою і гвинтівкою системи Мусіна довжиною 2,2м з багнетом. Такі "силіконові долини" існували до 1953 в колишньому сересер. Іншого виходу не видно. Перший висновок 2-го закону Чілзхома стверджує: якщо справи йдуть зовсім погано, найближчим часом вони йтимуть ще гірше. Можливо, таке твердження не завжди справедливе, але коротка історія українських ВЕЗ, ТПР і ТП описується цим законом цілком.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus