USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

В Україні заборонили фільм «Пила»

4 Листопада 2010 08:22
Останню частину стрічки жахів "Пила" в Україні не побачать. Її заборонила показувати в кінотеатрах експертна комісія при Міністерстві культури і туризму.

Вона вважає, що фільм пропагує жорстокість, насильство, знецінення людського життя та катування. Це може зашкодити моральному вихованню громадян, - пише Газета.ua.

Перші шість епізодів фільму були дозволені.

"Те, що заборонили "Пилу" — це великий прогрес. Бо в кожній наступній серії було все більше насильства. Переглядав із комісією всі шість серій і боюся уявити, що в сьомій", — каже голова Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі Василь Костицький.
"Стосовно "Пил" досі листуємося з Міністерством культури. На шосту серію було багато скарг. Ми подавали до суду на Міністерство, щоб заборонили цей жах, але фільм все одно показували. Нас намагаються переконати, що зараз нова течія в мистецтві — естетизація зла. Я розумію, що вбивцю можна красиво одягнути, але він не перестає бути вбивцею", - каже Костицький.

Директор кінопрокатної компанії "Каскад Україна" Тамара Яловська вважає, що "Пила-7" не має ознак жорстокості, що виходили б за рамки стилістики попередніх серій фільму.

"Пила" — серія трилерів. 2010 року потрапила до Книги рекордів Гіннеса як найприбутковіший серіал жахів у світі.

"Перші п'ять частин привозила компанія "Джеміні". Думаю, до тих фільмів також були великі претензії. Заборона на сьому частину поки що стосується прокату в кінотеатрах. Чи дозволять продаж ліцензійних дисків із цим фільмом — не знаю. Люди просто подивляться його на піратських дисках або закачають із інтернету з російським перекладом. Хоча картина дає гарну касу", — каже Яловська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Я Показати IP 4 Листопада 2010 08:25
Криза ж бо в Уркаїні. Невдовзі після заборони "Піла" заборонять хвільм "Їла".
Ko3bMa Показати IP 4 Листопада 2010 10:04
а попередні частини "Пили" не "..пропагували жорстокість, насильство, знецінення людського життя та катування" ))))) займіться нарешті нормальним ділом і перестаньте пускати на наше ТВ серіали з росії про бравий спьєцназ, братківмєнтів чи соплі з сотнею персонажів.
FANTOMAS до Ko3bMa Показати IP 4 Листопада 2010 11:32
Согласен на 100%. Еще неизвестно - что хуже для остатков украинской культуры - пилы или ранетки с морскими котиками и прочим дегтярным мылом. Кто хочет , все равно посмотрит ПИЛУ и остальные СТАМЕСКИ - интернет не запретишь ,но "честно" и легально зарабатывать на том гное , что вливается в головы и уши малолеток - неприлично для нормального украинца , собирающегося и дальше жить в этой стране.
Скажена Мама Показати IP 4 Листопада 2010 10:12
Я тільки "за". Особисто ніколи не вистачало духу подивитися цей фільм,бо оці нарубані тіла і м'ясо - це вже перебор. А таке кіно дивиться молодь, то яка в неї може бути психіка?...
Віталій Показати IP 4 Листопада 2010 10:28
А чи можуть українці похвалитися?
IgorOkCJ Показати IP 4 Листопада 2010 11:13
а я вважаю, що той хто хоче його подивитися, то йому не буде ніяких перешкод до цього... А той хто не любить такий жанр фільмів і так просто-напросто не буде дивитись цей фільму.. Тут вже кожен вирішує для себе, адже в кожного різні смаки... І впринципі недумаю, що потрібно ставити якісь обмеження і заборони...
Правда Показати IP 4 Листопада 2010 12:20
Таких фільмів не повинно бути
FANTOMAS до Правда Показати IP 4 Листопада 2010 12:59
Також не повинно бути алкоголізму , проституції , безпритульних дітей , СНІДУ та багато чого ще... Але воно є. Справа , на мій погляд , не в самому фільмі , а в відсотках таких фільмів відносно загальної кількості ...умовно кажучи...нормальних. Тих , що несуть в собі якесь позитивне посилання і якось , знову ж таки - позитивно , впливають на глядача . Навіть непомітно для нього самого...Ми ж хапаємось за любе гівно і ледь не примушуємо (реклама , відсутність різноманітного репертуару , альтернативи , НАРЕШТІ - СВОГО КІНО) дивитись ЛЮБЕ - аби гроші збити. Якщо би хтось зробив стрічку 3D формату про роздушених автівками собак та кішок , то в Адреналіні її крутили б залюбки . Совість , смак та гроші - несумісні. Євреї нас споювали , росіяни гнобили , американці розбещують ...а ми , українці , такі бідні і нещасні...всі такі пухнасті...нема свіженького гівна ? АДМІРАЛА чи СЕКСА В МІСТІ чи ПИЛИ якой ? Їмо все !
Скажена Мама Показати IP 4 Листопада 2010 13:00
Мене просто дивують люди, які ці фільми творять. Це ж фантазія повинна бути не знаю на якому рівні. Це ж спочатку все це дійство треба прокрутити в своїй голові, уявити, а потім втілити в життя. А психічно здорова людина такого на надумає...
Скажена Мама Показати IP 4 Листопада 2010 13:04
Я дивлюсь і показую дитині фільми повчальні. Є ж і "Платити вперед", є "Долгожитель", є "Форрест Гамп", "Поліанна"... недавно подивилася "Карате-пацан" - дуже сподобалось. В нас і на вулицях отого гівна вистачає, нашо ще вигадувати щось аж таке?...
filadelfos Показати IP 4 Листопада 2010 13:30
и правильно. фильм не о чем. говно редкостное.не только его стоит запретить))
Inna Показати IP 4 Листопада 2010 16:53
краще "Камасутру" показали б.
M Показати IP 8 Листопада 2010 17:49
Нарешті цензура злякалась і заборонила той сатанінський бред. Крім того справді треба обмежити, або заборонити прокат російського низькопробного відстою, який зараз ллється з усіх національних каналів.
CJ Показати IP 10 Листопада 2010 21:00
Viva Інтернет! Все одно будемо завантажувати і дивитись! Бруно заборонили - тут я цілком підтримую, а от Пилу дарма. ІМХО
Конструктор Показати IP 10 Листопада 2010 21:02
Мда, кто смотрит и ищет в фильме говно, тот всегда и в любом фильме его найдёт "filadelfos" вот тебя єто и касается. Например с фильма "Пила" раскрутили такой сюжет, что хочется смотреть следующую часть. Но из-за каких-то лысых старпёров которые шарят в культуре не дали возможность глянуть последнюю часть. Не нравиться - не ходи. Будто в кино на "Пилу 7" все таки попрут? А нормальный человек всегда нормальным и останется, всё же это фильм. Вот война и реальные страшные события меняют психику человека. А мне обидно, что я как гражданин не могу пойти в кино на сеанс фильма в 3D формате, к тому же мне по нраву из-за этих "культурологов". Извините что на русском, сам с Украины.
filadelfos Показати IP 16 Листопада 2010 14:24
поосторожней с репликами, "конструктор")) если так сильно хочется крови, езжай там, где его можно посомтреть в 3д. А ты всегда ходишь в кино как гражданин?)))))))
Конструктор Показати IP 25 Листопада 2010 23:13
filadelfos, буду честен, ты идиотка. Помоему ты видешь море крови в фильмах. Мне же интересен сюжет и цепочка действий.Мне вообще кажется, что ты фильмы смотришь но не берёшь для себя ничего. Напримере того, как учит нас литература. Вот с Пилы я взял то, что люди врут ведут аморальный способ жизни, обманывают клиентов, находят мелочи в актах на пользу компаний. Он их меняет. Да и + то, что авторы сделали запутаность. А ты и дальше смотри на кровь. Хотя после "Пилы 2" её стало больше. Глянь Пилу 1, где крови как раз на твою психику.
Михайло до Конструктор Показати IP 12 Лютого 2012 23:25
Та про що ти говориш? Ти що не знаєш, не бачиш і не відчуваєш як люди ведуть аморальний спосіб життя, обманують і так далі? Тобі для цього потрібно дивитись цей АМОРАЛЬНИЙ БРУД??? Тобі потрібно щоб все це насильство закарбувалося в твоїх голові НАЗАВЖДИ? Буть чесним і необманюй хочаб себе! Такі фільми НІКОЛИ не змінять ТЕБЕ і ТВОЄ мислення накраще! Задумайся....
Михайло Показати IP 12 Лютого 2012 23:35
Та про що ти говориш? Ти що не знаєш, не бачиш і не відчуваєш як люди ведуть аморальний спосіб життя, обманують і так далі? Тобі для цього потрібно дивитись цей АМОРАЛЬНИЙ БРУД??? Тобі потрібно щоб все це насильство закарбувалося в твоїх голові НАЗАВЖДИ? Буть чесним і необманюй хочаб себе! Такі фільми НІКОЛИ не змінять ТЕБЕ і ТВОЄ мислення накраще! Задумайся....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus