USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.95 40.20
  • PLN 9.85 10.00

«Вагнерівці» у Білорусі не становлять загрози для України чи Польщі, – ISW

24 Липня 2023 11:42
Немає жодних ознак того, що «вагнерівці» у Білорусі мають важке озброєння, необхідне для серйозного наступу на Україну або Польщу.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

«Президент РФ Володимир Путін і самопроголошений глава Білорусі Олександр Лукашенко посилили інформаційні операції щодо Заходу, говорячи, що контрнаступ України нібито провалився, та заявляючи, що «ПВК Вагнер» нібито становить загрозу для Польщі», – йдеться у повідомленні.

Читати ще: Лукашенко погрожує Польщі вагнерівцями: Хочуть на екскурсію на Захід

Високопоставлені західні і українські лідери та ISW продовжують вважати, що ще занадто рано давати оцінку українському контрнаступу, оскільки Україна все ще має значні незадіяні підготовлені сили і зберігає здатність розпочати вирішальні операції в будь-який час і у будь-якому місці за власним вибором.

«Немає жодних ознак того, що бойовики «Вагнера» в Білорусі мають важке озброєння, необхідне для серйозного наступу на Україну або Польщу. Умовою угоди Путіна-Лукашенка-Пригожина, яка поклала край збройному повстанню, була передача «Вагнером» такої зброї Міністерству оборони РФ», – зазначили в ISW.
Інститут вивчення війни опублікував фото головної бази «вагнера» в Целі, Осиповичі, яке засвідчує, що транспортні засоби, припарковані на території бази і навколо неї, – це переважно сотні легкових автомобілів, невеликих вантажівок і приблизно 35 напівпричепів.

Читати ще: Супутникові знімки показують, як росте табір вагнерівців у Білорусі

«Сили «вагнера» в білорусі не становлять військової загрози для Польщі чи України, поки вони не будуть переозброєні механізованою технікою», – наголосили аналітики ISW.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus