USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

В Україні запрацює кол-центр підтримки онкопацієнтів та їхніх рідних

2 Вересня 2020 18:12
Фундація «ВАРТО ЖИТИ» за інформаційної підтримки Міністерства охорони здоров’я України готується до запуску єдиного всеукраїнського кол-центру підтримки онкопацієнтів та їхніх рідних і близьких. Експерти кол-центру цілодобово надаватимуть фахову допомогу онкопацієнтам по всій Україні.

Експерти кол-центру цілодобово надаватимуть фахову допомогу онкопацієнтам по всій Україні, повідомляють на сторінці Міністерства охорони здоров'я у фейсбуці.

Серед найрозповсюдженіших емоційних станів онкохворих – паніка, страх, апатія, депресія. Вкрай рідко людина може впоратися з таким емоційним навантаженням самотужки, тому для допомоги в боротьбі з хворобою активісти разом із МОЗ планують відкрити унікальний кол-центр. Запуск проєкту кол-центру заплановано на осінь 2020 року.

Як зазначила ініціаторка #ВАРТОЖИТИ, відома журналістка, яка змогла побороти рак, Яніна Соколова, над проєктом працюють пів року. За цей час зробили чимало роботи, відібрали і навчили онкопсихологів разом українська асоціація онкопсихологів, розробили гарячу лінію з Афіна. Жінки проти раку.

«Якщо в нас вийде – це буде революція для всіх минулих, теперешніх і майбутніх українців з діагнозом «рак».

Можливість взяти телефона і безкоштовно набрати тих, хто не дозволить збожеволіти – це порятунок. Можливість дізнатися куди бігти лікуватися – це порятунок. Таксі аби доїхати на хімію- це порятунок.

Все це забезпечить колл-центр.

В Україні 1 300 000 онкохворих. Щодня 450 українців дізнаються, що у них рак», – йдеться у дописі Яніни Соколової.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus