USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Важкість коронавірусу залежить від того, як людина заразилася. Дослідження

26 Серпня 2021 14:57
Вчені вже багато знають про те, як поширюється COVID-19. Наприклад, зараження частіше відбувається в приміщеннях і в місцях скупчення людей. Однак деякі питання досі вивчені недостатньо.

Про це пише 24 канал з посиланням на JAMA.

Вчені з Китаю та США простежили, як 730 інфікованих SARS-CoV-2 заражали коронавірусом інших людей в період з січня по серпень 2020 року. Дослідники відстежили 8852 близьких контактів цих людей, відвідали їх і перевірили, чи захворіли ті на COVID-19.

Вони детально опитали учасників дослідження, склали історію контактів з урахуванням часу та того, на якій стадії хвороби перебували пацієнти в цей час.

Коли ризик зараження найвищий

Найбільшим ризик зараження був при контакті з інфікованою людиною в період, починаючи з 2 днів до початку появи у нього симптомів до 3 днів після їхньої появи. Найнебезпечнішим в цьому відношенні був день початку хвороби - ризик зараження був на 30% вищий середнього. Найменший ризик був за 5 – 6 днів до початку появи симптомів у нульового пацієнта.

Від яких обставин залежить важкість коронавірусу

Вірогідність зараження при контакті з нульовими пацієнтами, у яких розвинувся COVID-19 з симптомами, була більшою, ніж при контакті з безсимптомними. Ризик заразитися був вищим на 300% у разі легкої форми хвороби та на 330% при помірній важкості.

Чим важче протікав COVID-19 у нульового пацієнта, тим рідше заражені люди переносили хворобу безсимптомно. З іншого боку, ознаки захворювання рідше розвивалися у людей, які отримали вірус від людей без симптомів.

У висновках дослідження вчені написали, що обставини інфікування можуть впливати на те, як буде протікати COVID-19 у зараженої людини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Юрген Показати IP 26 Серпня 2021 16:23
Бред.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus