USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.78 9.89

Вбивство Джорджа Флойда в США: Міннеаполіс погодився виплатити родині загиблого $27 мільйонів

13 Березня 2021 09:58
Місто Міннеаполіс офіційно погодилося заплатити $27 мільйонів для врегулювання цивільного позову сім’ї Джорджа Флойда через його резонансну загибель під час затримання поліцією.

Про це йдеться в повідомленні американського інформагентства АР в п’ятницю, передає Укрінформ.

«Адвокат сім’ї Флойда Бен Крамп назвав це найкрупнішим досудовим урегулюванням за всі часи по громадянських правах та подякував керівникам міста за «проявлену турботу про Джорджа Флойда», – зазначає видання.

При цьому уточнюється, що міська рада Міннеаполіса проголосувала одностайно за те, щоби виплатити таку велику суму. Це також включає виділення $500 тисяч на благоустрій місця, де загинув чорношкірий чоловік поблизу 39-ї вулиці й Чикаго авеню.

Нагадаємо, Джордж Флойд помер під час жорсткого затримання поліцією 25 травня минулого року в Міннеаполісі. На оприлюднених відеокадрах було видно, як поліцейський Дерек Шовін близько дев’яти хвилин тримав коліном його шию, притиснуту до асфальту. Загибель Флойда стала резонансною справою у місті, де спалахнули масові протести, які потім перекинулися на всі Сполучені Штати у вигляді руху Black Lives Matter. Подібні протести також пройшли в інших країнах по всьому світу.

Після розтину, проведеного судмедекспертами округу Хеннепін, з'ясувалося, що Флойд був заражений коронавірусом. Лікарі також виявили в організмі загиблого наркотичні речовини. Імовірно, це були каннабіноїди, амфетамін і фентаніл.

ЕксполіцейськийДерек Шовін вийшов на свободу під заставу в $1 мільйон у жовтні минулого року із зобов’язанням з’явитися в суд у березні 2021 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 13 Березня 2021 12:40
нормально так розвели платникiв податкiв
##Монархіст Показати IP 13 Березня 2021 14:42
Ой... Боюсь, за такі прайси вони там самі один одного душити будуть... Або обнагліють до безконечності...
Анонім до ##Монархіст Показати IP 13 Березня 2021 15:48
норм прайс = 270кг бiлого

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus