USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Вчені з'ясували, як часто у дітей з COVID-19 з’являються симптоми

25 Листопада 2020 23:08
Головний біль, втрата відчуття смаку чи запаху - це симптоми, які найчастіше пов'язують з зараженими коронавірусом дітьми. Але тепер вчені встановили, що дві третини юних пацієнтів, чий тест на COVID-19 був позитивний, насправді страждали від симптомів до того, як у них взяли зразки на аналіз.

Про це пише УНІАН з посиланням на Newsweek, додаючи, що під час дослідження було проаналізовано випадки зараження 2,5 тисячі дітей до 18 років.

Вчені виявили, що найпоширенішими симптомами у пацієнтів такого віку були головний біль, втрат нюху і смаку. Дві третіх дітей, чиї результати тестів на коронавірус були позитивними, скаржилися на симптоми хвороби COVID-19, коли в них брали зразки.

Це значно вища пропорція, ніж було вказано в попередньому дослідженні, яке провела Служба громадського здоров'я Канади. Тоді дослідники виявили симптоми лише у 26% дитячих випадків зараження. Нова ж робота встановила, що 62% дітей страждали від симптомів до того, як їм зробили тест. При цьому, нове дослідження охоплює також дітей віком від одного місяця.

Доктор Файналі МакАлістер, який виступив одним із авторів нового дослідження, сказав, що понад 40% дітей, чий результат тесту на COVID-19 був позитивний, не мали жодних симптомів. Цікаво, що більшості дітей зробили тести в період з березня до вересня, коли вони не ходили в школу.

Головний біль як симптом COVID-19 зафіксували у 16% заражених дітей. Втрата відчуття запаху і смаку спостерігалася у 8% пацієнтів, чий тест був позитивний. Також 1% дітей з негативним тестом теж скаржилися на такий ефект. У 4% інфікованих учасників дослідження серед симптомів була нудота.

На жаль, вчені зазначили, що найпоширеніші симптоми COVID-19, такі як кашель, нежить і висока температура, були однаково поширені серед дітей з позитивним і негативним результатом тесту. Тож авторам довелося визнати, що жодні конкретні симптоми не можуть бути вісником позитивного тесту на COVID-19.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus