USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Вчені з'ясували, як діє коронавірус на людину

28 Лютого 2020 11:54
Коронавірус головним чином вражає легені людини, про це свідчить патологоанатомічна експертиза тіла першого померлого від COVID-2019 в Китаї.

Відповідну доповідь було опубліковано китайськими експертами в журналі Journal of Forensic Medicine, повідомляє Кореспондент з посиланням на РІА Новости.

У той же час, доказів того, що вірус зачіпає інші органи, поки недостатньо, відзначають вчені.

Відзначається, що померлим був 85-річний чоловік, він був госпіталізований у січні з множинним інфарктом мозку. Під час госпіталізації у хворого не спостерігалася підвищена температура, кашель та інші симптоми. На 10 день після надходження в лікарню у нього з’явився дискомфорт у горлі у вигляді свербежу та висока температура, комп’ютерна томографія показала наявність інфекційних вогнищ на обох легенях.

На 13 день після госпіталізації аналіз пацієнта на вірусну нуклеїнову кислоту нового типу коронавірусу дав позитивний результат, хворому був підтверджений діагноз COVID-2019.

На 20 день госпіталізації повторна томографія легенів показала подальше поширення вогнищ інфекції на обох легенях, на 28 день хворий помер, причиною смерті була встановлена «пневмонія, яка викликається новим типом коронавірусу, дихальна недостатність».

Патологоанатомічне дослідження було проведено не більше ніж через 12 годин після настання смерті в лікарні Уханя.

«Результати дослідження показали, що характерною запальною реакцією є пошкодження глибоких частин дихальних шляхів і легеневих альвеол, до якої призводить пневмонія, що викликається новим типом коронавірусу. Взяті раніше у померлого зразки тканини показали, що паталогічний процес при COVID-2019 дуже схожий з атиповою пневмонією (SARS – тяжкий гострий респіраторний синдром) і з MERS (Близькосхідний респіраторний синдром), проте анатомічний розтин показав, що фіброз і ущільнення в легенях при COVID-2019 не такі серйозні, як при SARS, але при цьому ексудативна реакція була помітнішою, ніж при SARS», – йдеться в доповіді.

У Китаї зробили прогноз щодо закінчення спалаху коронавірусу

Нагадаємо, спалах невідомої пневмонії в китайському місті Ухань було зафіксовано 31 грудня минулого року. Вчені встановили, що збудником хвороби є новий коронавірус COVID-19.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus