USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Вчені знайшли зв'язок між смертністю від COVID-19 і антидепресантами

21 Квітня 2021 12:38
Вчені з дослідницьких центрів Франції та Іспанії, в тому числі з Паризького університету, вивчили історії хвороби людей з підтвердженим діагнозом COVID-19 з 39 лікарень на предмет того, чи впливає прийом антидепресантів на смертність від цієї інфекції.

Під дослідження з’ясувалося, що прийом антидепресантів пацієнтами з COVID-19 знижує ймовірність потрапляння на ШВЛ і смерті в середньому на 20%, пише Кореспондент.

На думку експертів, антидепресанти можуть збільшувати мотивацію хворих: люди охочіше виконують рекомендації лікарів і мають більш високий життєвий тонус.

Результати дослідження показали, що антидепресанти можуть бути пов’язані зі зниженням рівнів декількох медіаторів запалення, які можуть привести до летального результату від коронавірусу. Крім того, як припускають медики, ці препарати здатні викликати противірусну дію на коронавірус.

«Ці результати слід інтерпретувати з обережністю через наглядовий дизайн дослідження. Однак наші результати підтверджують необхідність проведення контрольованих рандомізованих клінічних випробувань антидепресантів для лікування COVID-19», – говорять вчені.

Водночас вчені зазначають, що антидепресанти мають низку побічних ефектів, і приймати ці препарати слід тільки строго за призначенням лікаря.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus