USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Вчені виявили сліди життя в метеоритах із Марса

28 Травня 2012 15:03
Американським науковцям вдалося знайти сліди органічних речовин на метеоритах, що прилетіли з Марса.
Про це повідомляє ТСН.
Астрономи дослідили 11 метеоритів, які потрапили на Землю з поверхні Марсу. Вік найдавніших із них сягав 4,2 мільярда років, а «найсвіжіших» – близько 190 мільйонів. Всередині астероїдів астрономи виявили сліди органічних речовин. Деякі їхні фрагменти містили молекули вуглеводнів.
Як переконана група дослідників з Інституту науки Карнегі в Вашингтоні під керівництвом Ендрю Стіла, знайдені речовини утворилися в результаті активності надр Марса. За однією з теорій, ці метеорити «народилися» поблизу жерл вулканів червоної планети. Щоправда, скептики стверджують, що органічні сполуки потрапили на поверхню метеоритів або коли вони вже знаходилися на Землі, або коли рухалися космосом.
Команда ж Стіла запевняє, що це – малоймовірно, адже під час обстеження інопланетних об'єктів не було знайдено речовини земного походження – дибензотіофену, яку можна виявити в більшості метеоритів, що впали на нашу планету.
Американські астрономи зробили висновок, що на Марсі, як і на Землі, відбувався процес накопичення первинної органіки або «часточок життя». Вчені не виключають того, що ці процеси на Землі та на Марсі могли відбуватися за схожими сценаріями.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
астро Показати IP 28 Травня 2012 15:34
Отак, взяли і прилетіли прямо з Марса!
Вова Показати IP 28 Травня 2012 15:37
А мені цікаво, а хто їх з поверхні Марсу запустив у космос?
Иван Показати IP 28 Травня 2012 15:44
Нехай докажуть, що ті метеорити точно із Марсу.
Хатуль Мадан Показати IP 28 Травня 2012 21:18
єсть лі жизнь на марсє, нєт лі жизні на марсє - наукє ета нєізвєсна!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus