USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Вдова загиблого у ДТП журналіста Юрія Яцюка подає скаргу на прокурора

6 Травня 2020 15:48
Торік 8 березня трагічно загинув журналіст телеканалу «Аверс», відомий спортивний коментатор, ведучий телевізійних програм Юрій Яцюк. Він повертався з похорону колеги Романа Флішаровського. Журналіста та його знайому збила машина. Юрій загинув на місці ДТП, а жінка дістала численні переломи.

З моменту аварії минув рік і два місяці, проте справа ані на крок не зрушила з місця. Дружина Юрія Яцюка Ольга вважає, що попри важкі наслідки, аварію з самого початку не поспішали розслідувати. Аби справу розворушити, довелося вдатися до послуг адвоката, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».
«Не було проведено слідчого експерименту. Зазвичай такі процедури проводять хоча б упродовж місяця після події, а я його не могла домогтися й через сім місяців після аварії, – обурюється вдова. – Тому мусила звернутися до адвоката».

Адвокат Олексій Чайка каже, що в його практиці були подібні випадки. Справи доходили до суду. А тут прокуратура свідомо гальмує хід розслідування.

Уже зараз результати слідчого експерименту, проведення якого Ольга Яцюк домагалася з боєм, можуть скасувати. Адже прокурор просить повторної експертизи. Хоча у процесуальному плані, якщо виникають якісь запитання, зазвичай призначають додаткову, а не повторну експертизу, що не скасовує попередніх результатів, а доповнює ті, що вже є.

Дружина загиблого журналіста каже, що прокурор замість того, аби підтримати обвинувачення і відправити справу до суду, виступає таким собі адвокатом водія, який скоїв наїзд. Ольга Яцюк розповіла, що планує звернутися до головного прокурора Волині, аби справу взяли на контроль. А також напише скаргу на процесуального прокурора з вимогою, щоб провели службове розслідування щодо його дій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Народна прокуратура Показати IP 6 Травня 2020 16:19
Адвокату не завадило б погортати Кримінальний процесуальний кодекс. Поняття повторної і додаткової експертизи існувало в старому КПК, а у творінні Портнова і Пшонки, що вступило у силу з 20.11.2012, ніяких додаткових чи повторних експертиз не передбачено. Слідчий експеримент має проводитись в умовах (пора року, час доби, погодні умови - дощ, туман, сніг і.т.д.), які максимально відповідають тим, що були під час ДТП, інакше результати такого експерименту коту під хвіст і адвокат підсудного розіб'є їх не напружуючись. Можливо, існують якісь об'єктивні причини таких термінів? Є ще одна обставина, при всій повазі до загиблого, слід пам'ятати, що винним може бути не лише водій, а й пішохід, який рухався проїжджою частиною в умовах обмеженої видимості. Не хочу стверджувати, але міг і чарчину перехилити на поминальному обіді. А розслідування має встановити істину, а не бути на чиємусь боці.
ен Показати IP 6 Травня 2020 16:21
Так Юрій Яцюк ж перебігав дорогу в недозволеному місці, поза переходом. Це всім відомий факт, навтіь на фото з ДТП видно місце наїзду. До чого ці звинувачення прокуратури?..
t Показати IP 6 Травня 2020 17:23
Який строк давності для притягнення до відповідальності винних осіб у даному випадку?
На жаль Показати IP 6 Травня 2020 20:52
Був свідком даної події...( Водій не винен, хай живе зі спокійною душею (на скільки це можливо)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus