USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Велетенську писанку почав розмальовувати Скрипка. ФОТО

1 Березня 2012 15:42
Перший символ на чотирьохметровій писанці – скрипічний ключ – у Луцьку першим намалював лідер рок-гурту «Воплі Відоплясова» Олег Скрипка.

Прес-конференція з нагоди початку Всеукраїнського проекту «Парад вишиванок 2012» відбулась у Луцьку 29 лютого.

У рамках «Параду вишиванок» у всіх обласних центрах країни будуть розмальовувати «Диво-писанки». Луцьку гігантську писанку розмальовуватимуть художники до Великодніх свят. А на День Незалежності вона поїде до столичного Музею національної архітектури та побуту у Пирогово.



Як розповів голова оргкомітету акції Ігор Добруцький, у Києві 24 серпня відбудеться Всеукраїнський парад писанок, участь в якому візьмуть писанки із усіх областей України. За його словами, місто, яке презентує найгарніше яйце-писанку, отримає грошовий приз.



До акції в Луцьку долучився і відомий український музикант, лідер легендарного гурту «Воплі Відоплясова» Олег Скрипка.



Музикант розповів, що радо долучився до проекту «Парад вишиванок 2012». Заходи, які заплановані цьогоріч, на думку Скрипки, суттєво змінять Україну. «Чого ми якраз і чекаємо», - сказав Олег Скрипка.



Кожна писанка, яку розмальовуватимуть українці, заввишки 4 метри, завширшки – 3. Загальна площа яйця-писанки – 35 квадратних метрів. Луцьке «яєчко» не стало винятком. А розмальовувати цей гігантський об’єкт будуть місцеві художники.

Творча концепція розпису уже розроблена, проте що саме зобразять – поки секрет. Про це розповіла начальник управління культури Луцької міської ради Тетяни Гнатів. Вона лише додала, що місцеві майстри будуть використовувати традиційний волинський орнамент.



Організатори розповіли, що луцьку «Диво-писанку» домалюють до 15 квітня – у Великдень. А на другий день свята її встановлять на Театральному майдані. Там вона стоятиме протягом 40 днів. Макет гігантської писанки виготовлено із спеціального пластику, який стійкий до погоди та пошкоджень. А малювати її будуть, швидше за все, акриловими фарбами.

Як зауважив голова оргкомітету акції Ігор Добруцький, аналогів таких писанок у світі немає. Також він розповів про те, що Луцьк буде першим йти у «Параді вишиванок» у центрі Києва на День Незалежності, оскільки першим зголосилось на участь в акції.

Також Добруцький особисто подякував луцькій владі, а також особисто першому заступнику мера Святославу Кравчуку за відмінну організацію та прийом. Своєю чергою, чиновник вручив гостям волинські подарунки.

Після завершення розмови із журналістами організатори акції зробили перші мазки по луцькій «Диво-писанці». Так, приміром, Олег Скрипка як справжній музикант намалював там скрипічний ключ.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
stells Показати IP 1 Березня 2012 16:11
Соромлюсь запитати...це фарба,чи щось інше?На вигляд як справжнє г.... жах.
небайдужий Показати IP 1 Березня 2012 16:24
Соромлюсь сказати, але кожен бачить те,що хоче бачити. Я, наприклад, бачу золотисту фарбу))
лучанин Показати IP 1 Березня 2012 16:48
Ти Ви,шановний "небайдужий",поїдьте в "Нову лінію" та й подивіться.Згоден зі "stells". Справжнє г....Я там був сьогодні вранці,бачив.Аж ніяк не золотиста фарба.Невже не було іншої фарби?Цікаво буде подивитись на кінцевий результат.Вірю в те,що це буде найкраща писанка.
карандаш Показати IP 1 Березня 2012 17:09
ржу німагу)))) колор, дєйствітєльно... повний живопісєц!!))) нова лінія і тут виділилась.. буквально...
тиць-здиць Показати IP 1 Березня 2012 19:12
Те, чого не шкода, тим і розмалювали. Зате наші яйця - найбільші яйця!
adams до тиць-здиць Показати IP 1 Березня 2012 23:06
Томущо ми и и, веселі ЙА а й ця... А не якесь там Фаберже))))))))
Сергій Показати IP 1 Березня 2012 21:15
А Скрипка ще й скрипічний ключ писати не вміє. Теж мені музикант. Клоун, хоч би потренувався.
Роман Показати IP 2 Березня 2012 07:53
А наш през знає шо ми тут такі громадні яйця в Київ готуємо? Чи він на період свята буде не виходити з дому?:)))))
Роман Показати IP 2 Березня 2012 08:00
Яйця Президенту

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus