USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Ветерани війни обурені паплюженням державного свята ЗМІ Івахіва

26 Травня 2018 12:42
Ветерани Другої світової війни обурилися заяві континіумівського видання «Волинь24», у якій їх - людей, які воювали проти загарбників та пережили лихоліття війни, голослівно назвали «сепаратистами». Причиною цьому став святковий обід для ветеранів, який організував Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».

Про це йдеться у офіційній заяві на сторінці Фонду у мережі Фейсбук.

23 травня інтернет-видання Волинь24, яке входить до сфери впливу нардепа Степана Івахіва, посилаючись на невідому анонімну особу, поширило повідомлення, в якому державне свято День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні назвало «сепаратистським святом». У своїй публікації видання назвало ветеранів, для яких Фонд організував святкування, сепаратистами. При цьому, не надавши жодних доказів, окрім слів анонімного невідомого «джерела».

Зазначимо, що журналіста цього ж видання, яке поширило повідомлення, самого підозрюють у співпраці з сепаратистами через відеоролики за його участю, де він пояснював, чому йому імпонує так зване «ополчення Донбасу».

Із цього приводу Фонд Ігоря Палиці зробив офіційну заяву, текс якої наводимо нижче:

«Кількість людей, на долю яких випало захищати нашу країну в Другій світовій війні, щороку зменшується. Створити нагоду для спілкування, почути проблеми тих, хто ще живий, допомогти – наш обов’язок перед сивочолими ветеранами. Традиційно на початку травня Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» збирає ветеранів, аби привітати їх зі святом, яке вони виборювали ціною власного життя.

Проте, очевидно, не всім така позиція до вподоби. На одному з волинських інформаційних сайтів з’явилася публікація під назвою «За гроші Палиці у Луцьку влаштували «сепаратистське свято». У ній ветеранів Другої світової війни називають сепаратистами, а захід, приурочений вшануванню пам’яті загиблих побратимів, – гулянкою.

9-го травня Україна на державному рівні відзначає День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Цього року, з нагоди 73-ї річниці перемоги, у Луцьку відбулися заходи, на які прийшли керівники області та міста, сотні пересічних лучан. Виходячи з логіки певних ЗМІ, всі ці люди теж сепаратисти?

Покладання квітів на меморіалі Вічна слава 9 травня
Покладання квітів на меморіалі Вічна слава 9 травня


Дуже прикро, що в цей нелегкий для України час журналісти спекулюють на нашій історії, чим зневажають тих, завдяки кому живемо сьогодні.

Сьомий рік у рамках проекту «З відкритим серцем до людей» Фонд вітає волинян з нагоди державних та професійних свят, ювілейних дат тощо. Жодне звернення громадських організацій не залишилося без уваги. Волинське обласне ветеранське товариство політичних в'язнів і репресованих, Громадська ветеранська організація «Спілка в'язнів-жертв нацизму», «Союз інвалідів Чорнобиля Волині», Волинська обласна організація Української спілки ветеранів Афганістану, Волинська обласна організація інвалідів війни, ЗСУ та учасників бойових дій, Волинське обласне відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів – це лише невелика частина організацій, що їм допомагає Фонд.

Неодноразово Фонд Ігоря Палиці підтримував і діяльність ГС «Спілка воїнів АТО Волині». Напередодні Дня захисника України представники Фонду вітали учасників АТО, які проходили лікування у Волинському обласному госпіталі ветеранів війни та Луцькому гарнізонному військовому госпіталі.

Традицією стало й вшановування ветеранів Другої світової війни. Щорічно, напередодні 9 травня, Фонд вітає людей, які були безпосередніми учасниками бойових дій. У попередні роки з нагоди Дня Перемоги (з 2016 року після перейменування День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, - ред.) Фонд організовував патріотичне свято, під час якого відбувалося і частування кулішем. Учасниками заходу були не лише ветерани, а й сотні лучан.
З роками концепція проекту змінювалася та вдосконалювалася. Проте сама ідея створити можливість для ветеранів зустрітися та поспілкуватися – лишилася незмінною.

Цьогоріч 160 членів Луцької міської організації ветеранів України отримали від Фонду сертифікат на придбання продуктів у супермаркеті та солодощі. Традицією вже став і святковий обід в одному з луцьких кафе та вітальна програма. Юні актори Творчої студії Наталії Журавльової, артисти вокальної групи «Життєлюби» Волинського Акме-Університету та члени Університету третього віку «Золотий вік» подарували присутнім пісні, які повертали сивочолих ветеранів у далекі фронтові роки. Пісню «День перемоги» ветерани виконали разом з артистами.
Участь у святковому заході цього року взяли 64 учасники бойових дій Другої світової війни та голови ветеранських організацій, які безпосередньо опікуються ними. А подарунки тим, кому здоров’я не дозволило прийти на захід, відвезли додому.

Списки формував голова Луцької міської організації ветеранів України Валерій Севрюков. Він зазначив, що в Луцьку 126 учасників бойових дій Другої світової війни. Проте більшість з них – лежачі.
«Наша організація повністю контролює цих людей з точки зору надання допомоги. Таким чином усі учасники бойових дій закріплені за головами первинних громадських організацій. Я підкреслюю: жоден учасник бойових дій Другої світової війни не залишився без уваги Фонду. Хто може ходити – приходить сам. Кому важко – подарунок забирає родич. Нема кому прийти, то ми самі несемо», – зазначив Валерій Севрюков.

Вадим Олексійович Кудь – кандидат історичних наук, голова первинного осередку організації ветеранів України СНУ ім. Лесі Українки та безпосередній учасник бойових дій Другої світової війни. Чоловік обурюється, що на схилі літ його та інших ветеранів називають сепаратистами.
«Цей день – особливий. Саме 9 травня нам повідомили про закінчення війни. Це велике свято для нас. З кожним роком нас стає все менше й менше. Ігор Палиця збирає нас щороку. Раніше ще вітали голови адміністрацій. Цього року ніхто й не згадав. Ну, голова адміністрації новий, може він і не знає, але є ж штат, могли б підказати. У цьому році нас тільки Фонд привітав. Ми в кафе посиділи, поговорили, позгадували, поспівали. Це єдиний день, коли ми можемо зібратися разом. Це прояв уваги до нас поки ми живі. Нам уже всім за 90. Залишилося потерпіти кілька років і нас уже не буде. У будь-якому випадку, не можна так ярлики вішати. Ми говоримо про нашу історію. А такі заяви ображають людей», – каже ветеран.

Привітання з Днем Перемоги – це тільки один із напрямків проекту «З відкритим серцем до людей». Крім цього, Фонд виділяє кошти на підтримку статутної діяльності ветеранських організацій, дає допомогу на лікування. Близько півтисячі членів територіальних луцьких ветеранських організацій отримали можливість оздоровитися у санаторії “Пролісок”. Адже є речі, які вартують більше, ніж конкретна сума грошей. Увага та турбота – це найголовніше, що ми можемо дати людям старшого покоління».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Свідок Показати IP 26 Травня 2018 12:51
в яких боях пан Кудь брав участь
Лучанин Показати IP 26 Травня 2018 13:31
Все вірно.Той Волинь24 вже давно перетворився на смітник.
Анонім до Лучанин Показати IP 26 Травня 2018 14:34
Та навіть до смітника їм далеко!!! Це помийна яма!
Лучани Показати IP 26 Травня 2018 13:58
Хай сам Івахів розкаже скільки в нього бізнесу в Рашці і скільки разів на місяць він туди їздить!!!! І ще має совість когось сепаратистом називати!
Дебайдужі люди Показати IP 26 Травня 2018 14:50
З якого часу людей, які роблять добрі діла почали словесно переслідувати. Замість того, щоб і самим приєднатися до таких справ, кинтиніумівські мільйонери шукають подвох том, де його немає. Люди, робіть добро і вам воно воздасться. А ви їздите на Мальдіви, а ветеранам їсти іноді нічого. Ех хлопці візьмітся за голову і подумайте над своєю поведінкою. Реформатори.....((((((
123 Показати IP 26 Травня 2018 21:24
Про яких ветеранів Другої світової мова? Навіть тим, хто 1945 року мав 17 років і ймовірно до початку травня цього року був у діючій армії, 2018 року виповнилось 90 років.
Анонім до 123 Показати IP 27 Травня 2018 08:31
Комусь виповнилось і більше. І що?
Guest до 123 Показати IP 28 Травня 2018 12:50
Оті моложаві діди і тітки 60+ теж вітірани? В*єтнамської війни напевне.
По проханню Учасника до 123 Показати IP 2 Червня 2018 03:07
Мені 101 рік. Я учасник бойових дій у ДСВ. Я дякую, що Ігор привітав мене з днем Перемоги і фонду І.П. Палиці за подарунок. Це надало мені сили життя і очікування слідуючого такого свята.
Свідок Показати IP 27 Травня 2018 10:48
Те, що Івахів зла і жадна людина було зрозуміло після того, як він після смерті Ігоря Мироновича вирішив обікрасти його дружину Тетяну Єрємєєву і двої їхніх дітей. Ну, із з континіумівськими ЗМІ теж вся ясно (Ричук може і написати, що Палиця вампір) -- тут люди теж все розуміють, але не варто усіх пенсіонерів і старших людей виставляти за учасників боїв у Другій світовій війні! Їх у Луцьку та на Волині немає! Залишилися ще декілька солдатів так званого останнього призову -- ВСЕ! Решта ряжені ну і максимум діти війни
Так Показати IP 27 Травня 2018 12:36
Символічні ветерани, тепер вже символічної перемоги. З таким самим успіхом можна відзначати перемогу у війні 1812 року. Ще краще – льодового побоїща, під Жовтими водами, під Конотопом. Ось тільки чим пригощати з огляду на святкування перемоги за допомогою Невського? Напевно роздавати морозиво і безкоштовно поливати ветеранів крижаною водою.
Анонім до Так Показати IP 27 Травня 2018 15:07
Маразм крєпчал...
Аноніму Показати IP 28 Травня 2018 08:28
Якщо хтось і паплюжить, то не журналісти, а прихильники «руского міра». Велика Вітчизняна війна – останній політичний символ СРСР та РФ, ідеологів «руского міра». Не символ скорботи та поваги до тих, хто загинув, кого скалічили, а «перемоги» партії, государства, расєї, якогось савєтского народа над фашизмом. Сьогодні в Європі є одна фашистська держав, це Росія, а Велику Вітчизняну війну веде Україна з РФ.
Лучани до Аноніму Показати IP 29 Травня 2018 00:13
В твому випадку перемога параної над здоровим глуздом.
Guest Показати IP 28 Травня 2018 12:47
Судячи по знімкам за столами - молодшають вітірани з року в рік..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus