USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Від чого залежить розмір виплат безробітним: роз'яснення Держслужби зайнятості

1 Грудня 2020 21:08
Розмір виплат безробітним залежить від страхового стажу, підстави припинення трудових відносин та розміру заробітної плати перед звільненням. Виплати не можуть перевищувати чотирикратного розміру прожиткового мінімуму.

Про це йдеться в роз’ясненні Державної служби зайнятості, повідомляє РБК-Україна.

Як зазначається в повідомленні, безробітним, страховий стаж яких протягом 12 місяців, що передували реєстрації особи як безробітної, становить більше шести місяців, розмір виплат визначається у відсотках до їх середньої заробітної плати (доходу) залежно від страхового стажу:

– до 2 років – 50%;

– від 2 до 6 років – 55%;

– від 6 до 10 років – 60%;

– понад 10 років – 70%.

Водночас застраховані особи, які протягом 12 місяців, що передували реєстрації особи як безробітної, мають страховий стаж менше шести місяців, мають право на допомогу по безробіттю у мінімальному розмірі.

Крім того, допомога по безробіттю не може перевищувати чотирикратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом.

Нагадаємо, з 1 грудня в Україні підвищується прожитковий мінімум. Максимальна допомога по безробіттю зросте пропорційно збільшенню мінімуму. Його розмір становить чотири прожиткових мінімуми для працездатних осіб (з 1 грудня – 2 270 гривень). Таким чином, сума збільшиться з 8 788 гривень до 9 080 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus