USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Від гімнастики до ЛФК: у Торчині добудовують спорткомплекс

10 Квітня 2021 23:47
Невдовзі в Торчині зведуть сучасний спортивний комплекс з різноманітними секціями: від гімнастики та бойових мистецтв до лікувальної фізкультури.

Будівництво, розпочате ще кілька років тому, цьогоріч планують завершити. Завдяки зусиллям народного депутата Вячеслава Рубльова об’єкт таки вдалося включити в державну програму Великого будівництва, повідомляє телеканал «Аверс».

«Сьогодні з фонду державного регіонального розвитку виділено 18 мільйонів і, відповідно, два мільйони співфінансування об’єднаної територіальної громади. Тож 20 мільйонів є для того, щоб ми цей комплекс завершили, – розповів нардеп. – Ви бачите, яка це величезна спортивна споруда. Крім того, тут є і футбольне поле. Це буде повноцінний комплекс. І школа недалеко розташована, це для дітей зручно».

Як каже очільник громади Юрій Кревський, спортивні секції будуть доступні ще й для дорослих. І навіть всеукраїнські змагання комплекс потягне.

«Буде багато залів різних, під різні види спорту: це і гімнастика, і різні види боротьби, – розповів він. – Є всі гігієнічні умови – і душові, і роздягальні сучасні. Ми будемо залучати хороших фахівців, які все розвиватимуть. Буде й лікувальна фізкультура. Тут не йдеться тільки про діток, ідеться про все населення територіальної громади й не тільки. Моя мрія – щоб спорткомплекс запрацював і вийшов на самоокупність».

Плани поставили амбітні: завершити будівництво ще цьогоріч. Переймаються, аби тільки погода не підвела.
«Віримо в те, що спорткомплекс буде перлиною не тільки громади, а й цілої Волині», – додав Вячеслав Рубльов.

До слова, як каже очільник громади, те, що вже зроблено, обійшлося у п’ять мільйонів гривень. А це – масштабне будівництво з нуля. Втім воно чомусь вийшло значно дешевшим, ніж звичайний ремонт колишнього військкомату в Рожищі.

Там, аби підмарафетити частину першого поверху під амбулаторію, спустили шість мільйонів гривень кредиту від Світового банку. На ділі ж районній раді передали будівлю, яка й далі в аварійному стані. Будівельні контрасти, одне слово.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus