USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Ківерцівська ОТГ: здобутки та перспективи

22 Серпня 2020 14:27
47 тисяч гектарів та понад 20 населених пунктів – такою буде майбутня Ківерцівська ОТГ. За два роки, відколи тут створили об’єднання, місцевій владі вдалося сформувати сильну команду і залучити до співпраці народного депутата від округу. Про те, яких змін чекати ківерчанам після виборів, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Володимир Жгутов очолює місто з 2006 року, а вже понад два роки наводить лад в Ківерцівській об’єднаній територіальній громаді, яка після 25 жовтня доєднає ще 20 населених пунктів.

«Те, що створилася громада, – це дуже позитивний результат, і за два роки ми побачили, що справді на це треба було йти, – вважає він. – Нам треба набратися досвіду, набити ґулі, але я точно знаю, що ми зробили це свідомо, зробили це нормально, і тепер знаємо, що таке громада, знаємо, який величезний об’єм роботи падає на неї. І вже хай як відбудуться планові вибори, громада така, яка вона є, запущена в дію».
Для того, аби запустити громаду в дію, працювали усі гуртом.

Чимало переговорів, звернень до депутатів усіх рівнів завершились реалізованим проєктом. І тепер головна траса Ківерців має якісне освітлення.

«Постало питання зробити центральне освітлення траси. І ми звернулися до Ірини Констанкевич, за її сприяння з державного бюджету було виділено 700 тисяч гривень, а загалом проєкт вартував нам 1 мільйон 300 тисяч гривень, – розповідає голова Ківерцівської ОТГ. – Дуже велику увагу приділяє громаді Ірина Мирославівна. Це унікальний народний депутат».
Освітлення дороги – аж ніяк не останній проєкт, який має на рахунку молода громада. Вулиця Космонавтів у Ківерцях донедавна була просто болотом.

«Раніше не могли вийти без чобіт, – каже голова вуличного комітету Ганна Рекс. – А тепер ми щасливі, можемо взути і туфельки, і босоніжки».

Рішення депутатів обласної ради, збір коштів вуличного комітету дали результат – вулиця Космонавтів стала асфальтованою.

Щасливі й рибалки, що після роботи ідуть відпочивати на місцевий ставок. Нині тут верби і човники, а ще пів року тому була смердюча калюжа.

«Це було болото, сюди ближні хати спускали нечистоти, береги були засмічені», – каже голова ГО «Гідропарк» Павло Косячников.

Думати про майбутнє цієї місцини взялись теж усі гуртом. Першими у двері голови громади постукали ініціативні молоді люди, а вже їхній приклад мотивував інших.
«Тут буде освітлення, окультурення, озеленення, – каже Володимир Жгутов і додає: – Я хочу бачити Ківерцівську громаду такою, щоб вона давала реверсні кошти в державний бюджет, тільки тоді вона матиме серйозну дохідну частину і зможе забезпечити всі видатки по громаді. Сподіваюся, що зможу створити команду дієвих, мислячих, креативних людей, які зроблять майбутнє цієї громади щасливим».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
кандидат Показати IP 22 Серпня 2020 15:37
Більше вкрав ніж залучив, народ скинувся і за свої зробили, а Жгутов привласнив, нехай скаже конкретно куди відмив кошти за дороги, за будинок що збудував біля лікарні, скільки виділив на боротьбу з короновірусом і так далі...
Підприємець Показати IP 22 Серпня 2020 15:41
А що Марчук біля нього робить?
Ківерціанин Показати IP 22 Серпня 2020 15:48
«Наводить лад» аахаххахахахахаххаххахахахах, саме депресивне місто області, подивіться на те саме Рожище з великою кількістю виробництв і підприємств торгівлі. Це не влада, це занепад
Вася до Ківерціанин Показати IP 22 Серпня 2020 17:34
Як людина що регулярно буває в Ківерцях і має там багато знайомих - підписуюсь під кожним словом. Але як зрозуміти, чому населення обирає одне і те саме? Значить цілком заслуговують те, що мають.
До ВАСІ Показати IP 22 Серпня 2020 19:46
Кожні вибори -каруселі Жгутова, те саме буде і зараз але народ не дасть.
КІВЕРЧАНКА Показати IP 22 Серпня 2020 20:39
Нашим людям не догодиш ніколи. Робить - погано, не робить -теж недобре. Їм треба казкового героя - щоб прийшов, махнув рукою - і на їх голови посипалось золото. Все! Палець об палець самі не вдарять, добрим словом не підтримають - а гадити можуть!!! Чого гавкаючі не взяли і щось не зробили для міста? В себе по хатах подивіться - у вас все так ідеально????? Та ну!!!! А тут ціла громада і не супер якась багата.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus