USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Драйв та швидкість незалежно від віку: у Луцьку змагалися топ-пілоти та «вуличні гонщики»

21 Червня 2019 22:16
У Луцьку завершився перший день перегонів DDL-DRAGRACING DEVELOPMENT LEAGUE. Так, участь у змаганнях взяли професійні пілоти та аматори різних вікових категорій – наймолодшому учаснику заїзду було п’ять років, а найстаршому – шістдесят шість.

Сотні професійних гоночних та аматорських автомобілів змагаються за першість з драг-рейсингу на військовому аеродромі поблизу Луцька. Окрім цього участь у перегонах братимуть і професійні мотогонщики.

Нагадаємо, змагання триватимуть протягом двох днів – 21 та 22 червня.

Свято розпочалося з кваліфікаційних змагань – пілоти випробовували техніку та на дистанції визначали, хто стане їх супротивником сьогодні. Серед учасників – як спортивні автомобілі, якими можна пересуватись на дорогах загального користування, так і професійні «монстри», які розганяються до 100 кілометрів на годину менше, ніж за секунду.

Як повідомив у власному коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини голова вінницької федерації драгрейсингу та дріфту, що проводить ці змагання, Андрій Гальчинський, сьогодні на участь у аматорських перегонах подали заявки 62 учасника.

«Надзвичайно тішить, що лучани настільки активно долучилися до змагань, а окрім мешканців обласного центру Волині позмагатися у аматорських заїздах і взяти участь у перегонах могли і всі охочі з різних міст країни. Уже завтра, 22 червня, відбудуться професійні змагання – чемпіонат України з мото-драг рейсингу. Сьогодні ж до Луцька прибули пілоти з Латвії, Румунії, Польщі, Молдови – і це топ-пілоти та чемпіони своїх країн. 22 червня – основний день і будуть найпотужніші машини, які ми змогли зібрати. Ми розвиваємо драг-рейсинг, як чистий вид спорту. До того ж «вклинюємо» сюди й дріфт-шоу, музику для людей, розіграші. До прикладу завтра один із глядачів, який придбав квитки на перегони, отримає IPHONE XS MAX», - розповів організатор перегонів.
Щодо самого місця проведення перегонів, то Андрій Гальчинський зазначив, що загалом луцький військовий аеродром – крутий та доглянутий: «Гарний, доглянутий, робочий аеродром, хороші бетонні плити, на яких нам зручно проводити спортивні заходи, у тому числі і з драг-рейсингу, тому що є певні вимоги до зчеплення гумових коліс з бетонним покриттям - воно повинне бути якнайкращим. Це максимально круті плити з насічками, які дають ефект максимально зчеплення гуми з трасою», - каже Андрій.

Взяти участь у змаганнях на своєму швидкісному «монстрі» Chevrolet Camaro приїхав до Луцька й пілот з величезним стажем, 66-річний Станіслав Білогубцев із Полтави. До слова, пан Станіслав планував взяти участь у заїздах ще під час минулих автоперегонів у Луцьку, які відбулися у червні 2018-го року.
«Планував приїхати до Луцька ще в минулому році, але оскільки автомобіль поламався – то й не виступав. Чого очікую від змагань? Не знаю, якщо чесно. Будемо дивитися. Автомобіль виїхав на змагання вперше після серйозної реконструкції і апгрейду. Тому наразі важко прогнозувати конкретний результат. У будь-якому разі, хочеться спробувати, як автівка тримається дороги, як їде», - розповідає досвідчений драгстер.
До слова, максимальна потужність автомобіля Станіслава Білогуцева - понад 1500 кінських сил, але пілот встановив обмеження не більше, ніж у 900 «коней». Каже, що зробив це тому, що гума недостатньо добре «хапається» за покриття.
Про свій унікальний болід розповів і пілот легендарного шоукару ЗАЗ 58-річний Сергій Соловченко. У цього гонщика з 10-річним стажем є великі здобутки на арені автоспорту. Так, у 2016-му році у Запоріжжі він отримав титул чемпіону України:
«Завжди «горбатий» запорожець викликав у мене виключно позитивні емоції, адже, дивлячись на цю машину, всі посміхались. Тож хотілось, щоб «запорожець» міг змагатися з дуже серйозними автомобілями. Я не хотів перебудовувати ні вісьмірку, ні Таврію, ні будь-який інший вітчизняний транспортний засіб. Я вам більше скажу - якби не існувало «горбатого запорожця», то й цього проекту не було б взагалі», - зазначив володар найбільш швидкісного «запорожця» Сергій Соловченко, та зазначив, що від цьогорічних змагань очікує виключно перемоги.
Окрім представників сильної статі, у автоперегонах взяли участь і жінки.

22-річна Дарина із міста Олешки Херсонської області почала цікавитись автоспортом та брати участь у аматорських заїздах лише цього року. Під час цьогорічних змагань вона спробувала власні сили на батьківському автомобілі BMW 330 потужністю близько 1000 кінських сил: «Автоспортом почала займатись лише цього року. Окрім Луцька, брала участь у першому етапі гонок, який відбувся в місті Умань. І ось тепер приїхала до Луцька із татом, який уже давно бере участь у автоперегонах, насамперед, виступатиме завтра під час професійних заїздів. До речі, це його машина. Сьогодні більш тренувальний, аматорський день, тому і я вирішила спробувати власні сили», - каже учасниця змагань.
Наймолодший учасником змагань серед аматорів виступив п’ятирічний лучанин – Сашко Кравченко, який взяв участь у заїзді на своєму міні-квадроциклі разом із татом Олександром, який намагався наздогнати сина, крутячи педалі на велосипеді. Малюку вдалося здолати трек зі швидкістю 23 кілометри за годину.
«Тату, ваш син стане професійним гонщиком, залишилось лише зібрати 400 тисяч доларів на болід», - жартома зазначив один із організаторів.

До слова, останній заїзд першого дня автопергонів довелось відкласти через дощ. Про переомжців змагань Інформаційне агенство Волинські Новини повідомить згодом.
Підготували Вікторія Семенюк, Олександр Гаврилюк
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
123 Показати IP 21 Червня 2019 23:46
Це яка там машина розганяється до 100км на годину, менше ніж за секунду? Я тут не бачу жодного драгстера класу top fuel які можуть це робити.
Сліпий до 123 Показати IP 22 Червня 2019 09:53
Перепрошую, а де у статті йдеться про top fuel чи 100 км\год?
Глухий до Сліпий Показати IP 22 Червня 2019 16:15
Серед учасників – як спортивні автомобілі, якими можна пересуватись на дорогах загального користування, так і професійні «монстри», які розганяються до 100 кілометрів на годину менше, ніж за секунду.
Анонім Показати IP 21 Червня 2019 23:51
Як гарно виглядають ті дівчатка в спідничках,справді якось по дівочому,без тих виваляних цицьок з ліфчика,без тих трусів-шортів,без тої вульгарщини,просто спідничка і футболочка,краса.А якщо по темі,то це все дурня,краще б ті машини продали і спасли багато діток,які чекають кошти на операції.
Ого до Анонім Показати IP 22 Червня 2019 06:24
Продайте свою машину, житло чи інші речі і пожертвуйте виручені кошти на благодійність. А то як воду пер**ули)
Анонім до Ого Показати IP 22 Червня 2019 10:15
Дай Боже щоб тобі не прийшлось пер*** і продавати
Олег Показати IP 26 Червня 2019 10:55
На останьому фото автомобіль "Характерник" який розвиває швидкість 100км за за 0.9 сек. Тільки щоб розвинути авто таку швидкість необхідні первні умови, а саме, траса в 402 м зроблена з резини і полита спеціальним клеєм для щеплення авто з трассою. Цей автомобіль єдиний в Україні в свому класі який зроблений з нуля і вартує 450 тис. доларів. Пілот немає де тестувати даний автомобіль тому що немає для нього відповідної траси тому тренується на таких от змаганнях, як в Луцьку а потім в Полтаві. Після Полтави він з цим авто напраавляється в США на змагання, які там відбуваються кожного року. Хто був на цьому шоу в Луцьку мої слова підтвердить

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus