USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

КП Луцька хочуть звільнити від податку на прибуток

22 Березня 2018 18:47
Звільнити від сплати частини чистого прибутку (доходу), що підлягає сплаті до бюджету, просять керівники комунальних підприємств ЛПЕ, «Луцький зоопарк» та «Луцьктепло».

Про це розповіла директор департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 21 березня.

«Узимку в зоопарк ходить дуже мало людей, прибуток вони мають вже в другому кварталі, але в третьому відбувається заготівля кормів, тому туди йдуть значні фінансові ресурси, які їм потрібні. Щодо ЛПЕ, то доходи невеликі – 2 мільйони гривень на місяць, а от видатків десь 4 мільйони на зарплату, плюс більше мільйона витрачають на оплату електроенергії, інші платежі. Окрім цього, ЛПЕ має багато боргів і гасить їх.

Були сильні морози на початку року, ДКП «Луцьктепло» отримало прибуток, також надійшли гроші від ЄБРР для впровадження енергоощадних заходів. Але влітку вони знову цих коштів не матимуть, бо дохід надходить фактично взимку, в опалювальний сезон. Тому ці комунальні підприємства пропонуємо звільнити від згаданого податку», - інформувала головний економіст Луцька Єлова.

Члени засідання підтримали її звернення й рекомендують цю пропозицію затвердити під час чергового сесійного засідання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
natalka Показати IP 23 Березня 2018 09:57
Органи місцевого самоврядування не можуть звільняти підприємства від сплати загальнодержавних податків. А податок на прибуток - це саме державний податок (а не місцевий). По ЛПЕ взагалі брєдове пояснення (зарплата і електроенергія - це витрати, які зменшують доходи і вони щомісячні) тому там немає ситуація як в зоопарку, і там немає бути прибутку і відповідно податку на прибуток (згідно даних, які наведені в статті).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus