USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Від сьогодні МОЗ починає раптові перевірки шкільних їдалень

11 Жовтня 2021 10:51
Міністерство охорони здоров’я України розпочинає раптові перевірки працівників шкільних харчоблоків на наявність небезпечного для здоров’я дітей золотистого стафілокока.

Про це міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив під час регіонального форуму «Реформа шкільного харчування», передає Еспресо.

За його словами, у поточному навчальному році в закладах освіти вже відбулося два спалахи гострих кишкових інфекцій через порушення санітарно-гігієнічних та протиепідемічних норм.

«Це сталося через те, що люди, які готували харчування в школах, були носіями золотистого стафілокока. Ми прийняли рішення: дерегуляція – це добре, вільний вибір – це добре, але певний контроль має бути», – зазначив очільник МОЗ.

Перевірки, за його словами, розпочнуться з понеділка, 11 жовтня.

«Ми розпочинаємо з понеділка раптові перевірки на носійство, зокрема, золотистого стафілокока у працівників харчоблоків загальноосвітніх навчальних закладів», – розповів міністр.

Працівники, у яких буде виявлено наявність бактерії, будуть «відсторонені на час проходження лікування».

Окрім того, міністр зауважив, що також метою перевірок є з’ясування того, чи медичні огляди, які мають проходити працівники харчоблоків, відбуваються насправді чи формально.

«Те, що ми побачили з ПЛР-тестами, дає підстави думати, що і з медичними оглядами у нас не все в порядку. І сьогодні ті, хто виписує довідки, не проводячи відповідних досліджень або медичних оглядів, будуть піддаватися певним покаранням», – наголосив Віктор Ляшко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Експерт Показати IP 11 Жовтня 2021 11:18
Санепіідслужбу розігнали, хто ж цікаво у системі МОЗ буде прповодити ці перевірки? Якщо новотрасформовані Центри контролю та прфілактики хвороб то вони не наділені фукціям контролю, тим більше функціями нагляду, відсутні у цієї уонтори і таке ипоняття , як об" єкт нагляду? Нехай би шановний пан міністр прокоментував би,хто іщо і наякій підставі буде проводити по раптових перевірках......
123ї Показати IP 11 Жовтня 2021 13:19
Певно, тільких тих шкіл, де вчителі непривиті

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus