USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Відновити водійське посвідчення можна буде онлайн

27 Листопада 2019 22:47
Незабаром замінити посвідчення водія чи відновити його у випадку втрати можна буде через електронний кабінет водія.

Про це інформує Головний сервісний центр МВС.

«Замінити посвідчення водія чи відновити його у випадку втрати стане набагато легше. Незабаром громадянин зможе замовити ці послуги, не виходячи з дому – достатньо мати власний електронний кабінет водія», – йдеться у повідомленні.

В установі пояснили, що Кабмін постановою від 15.11.2019 № 946 вніс зміни до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами.

Зокрема, ці зміни дозволяють громадянину обміняти посвідчення водія та отримати його після втрати чи викрадення, скориставшись послугою через е-кабінет водія або Єдиний державний портал адмінпослуг.

В е-кабінеті водія громадянин зможе замовити обмін посвідчення водія, виданого вперше на 2 роки, після закінчення строку його дії; обмін посвідчення водія в разі непридатності його для подальшого користування; обмін посвідчення водія в разі зміни персональних даних особи; отримання посвідчення водія замість утраченого або викраденого.

«Звертаємо увагу, що перелічені послуги будуть доступні онлайн для власників посвідчень водія, виданих після 2013 року», – наголошується у повідомленні.

Алгоритм отримання послуги:

– Після авторизації в електронному кабінеті водія громадянин подає заяву в електронній формі.

– До заяви громадянин додає електронні копії документів, що підтверджують зміну персональних даних (при необхідності), дійсну медичну довідку форми 083 / о.

– Заява підписується кваліфікованим електронним підписом (КЕП).

У разі успішної перевірки поданої заяви і документів за всіма передбаченими державними реєстрами і базами громадянин отримує відповідне повідомлення. Відмова в наданні послуги можлива з низки причин, передбачених постановою.

Отримати водійське посвідчення громадянин зможе позачергово в територіальному сервісному центрі МВС, зазначеному в його електронній заяві.

Електронний кабінет водія (ЕКВ) – це онлайн-сервіс, який надає всю актуальну інформацію про транспортні засоби особи, а також можливість скористатися деякими послугами сервісних центрів МВС онлайн. Авторизуватись в е-кабінеті водія можна за допомогою КЕП, BankID або MobileID.

Користувачі сервісу можуть дізнатися інформацію про власні посвідчення водія та транспортні засоби, перевірити історію штрафів та сплатити їх.

Також у е-кабінеті водія можна зареєструватися в електронній черзі на отримання послуг у сервісних центрах МВС, замовити безкоштовну чи платну по
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus