USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Відпочинок на Шацьких озерах у період карантину. Що потрібно знати?

12 Червня 2020 17:21
Коли розпочнеться купальний сезон на Шацьких озерах, чи для всіх туристів цього літа відкриють бази відпочинку, як підготуватися до відпустки в Шацькому національному парку та чи працюватимуть патрулі на пляжах із метою дотримання карантину?

Про це йшлося в ефірі UA: Волинь.

Як розповів керівник відділу рекреації, пропаганди та екоосвіти Шацького національного природного парку Тарас Юрчук, відпочинковий сезон на Шацьких озерах поки що не відкрито, адже очікуються офіційні вказівки.

«Ми подавали листи головному санітарному лікарю Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України Наталії Янко щодо того, щоб нам дали роз’яснення, як в умовах карантину можуть працювати наші пункти рекреації, а також громадські пляжі, з дотриманням яких карантинних норм та чи це взагалі можливо. Теж звернулися до заступника голови Шацької районної державної адміністрації Володимира Самусєва, аби нам дали роз’яснення, чи можна починати відпочинковий літній сезон, – сказав Тарас Юрчук. – На території Шацького парку розміщено дев’ять рекреаційних пунктів, два екологічні пости зі сторони Любомля та Бреста, які так само чекають відкриття».

Він зауважив, що парк уже готовий до прийому відвідувачів; відновлено, до прикладу, занедбану екологічну стежку, встановлено лавки, смітники, обстежено пляжі.

Керівник відділу нацпарку зауважив, що, попри те, що відпочинковий сезон не розпочався, багато осіб уже приїжджають на озера. Чимало людей мають свої бази відпочинку, тож заборонити будь-кому відпочивати на озерах керівництво парку не може, адже за дотриманням карантину мають слідкувати уповноважені на це органи.

Тарас Юрчук передбачив, що відпочивальники, незважаючи на епідеміологічну ситуацію, прибуватимуть до озер.

Своєю чергою, завідувачка сектору комунікації у Національній поліції області Ольга Бузулук розказала, що за дотриманням карантину на Шацьких озерах стежить не тільки поліція, а й органи місцевого самоврядування.

«Поліція, як і раніше, у першу чергу, робить наголос на профілактиці, роз’ясненнях, превентивній роботі. Стосовно окремих громадян, звичайно, також хотіли б покладатися на їхню свідомість. Якщо люди вирішили поїхати на відпочинок до озер, у тому числі Шацького національного парку, вони повинні виконувати певні санітарні вимоги, дотримуватися норм, дистанції. Тому що ми бачимо, що хвороба (COVID-19, – ВН) на Волині прогресує», – сказала Ольга Бузулук.

Вона додала, що поки не було викликів про будь-які порушення на території національного парку.

Працівниця шацької бази відпочинку Ольга розповіла, що поки відпочивальники не бронюють місця на червень.

«Усе залежить від того, коли закінчиться карантин. Люди вже дзвонять, запитують, коли ми відкриємося. Звісно, ми прибираємо будиночки, дезінфікуємо їх, робимо все, що потрібно. Будиночки розраховані на невелику кількість людей, тому скупчення не буде», – зазначила вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лукаш і Мавка Показати IP 12 Червня 2020 22:53
Контингент власників земельних ділянок на шацьких озерах у цьому році суттєво поповниться за рахунок посадових осіб з карантинних, епідеміологічних та інших споріднених з ними по функціях служб !
Текля з Пульмо Показати IP 12 Червня 2020 23:01
Всьо блін, гаплик по пончиках !
Бляхар до Текля з Пульмо Показати IP 13 Червня 2020 15:34
Пончики вже по 25 грн. сьогодні!
Рекреант Показати IP 12 Червня 2020 23:12
Тепер ті гопники, шо стоять на дорозі при в'їзді в парк будуть не тільки температуру заміряти, але і робити платні аналізи сечі і калу !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus